Nazad

Da li bi Lebron mogao kao MJ?

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 26.12.2012 - 22:23

Trener Majami Hita Erik Spolstra izjavio je da bi Lebron Džejms mogao da ima košgeterske sezone kao Majkl Džordan kada bi želeo.

Da li bi Lebron mogao kao MJ?

Prošlogodišnji MVP igra još jednu fantastičnu sezonu u kojoj pokušava da sa Majamijem odbrani titulu.

„Mislim da bi, realno, Džejms mogao da ima 37 poena u proseku bez problema“, rekao je Spolstra.

Međutim, da li bi Džejms zaista mogao da ima sezonu u kojoj postiže prosečno 37 ili više poena po utakmici? To je do sada pošlo za rukom samo trojici košarkaša, a u poslednjih skoro 50 godina to je uspelo samo letećem Majklu koji je u sezoni 1986/87 ubacivao 37,1 poen po meču.

Igači kao što su Karim Abdul-Džabar, Dominik Vilkins, Alen Ajverson ili Kobi Brajant to nisu uspeli da urade u karijeri, a osim Džordana to je pošlo za rukom Viltu Čembrlenu koji je imao pet takvih sezona (najbolja 1961/62 kada je ubacivao 50,4 poena) i Eldžinu Bejloru koji je takođe u sezoni 1961/62 prosečno ubacivao 38,3 poena.

Još jedan podatak je veoma važan kada se u obzir uzimaju najbolje košgeterske sezone u istoriji NBA. Najboljih 20 takvih sezona nije donelo nijednu titulu!

Ovime krilatica „košarka je kolektivan sport“ zaista dobija na značaju....
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: