Nazad

DALAS: Hoće li biti srpsko finale?!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 23.08.2012 - 12:06

Jelena Janković i Bojana Jovanovski uspešno prebrodile četvrtfinalnu rundu i plasirale se u polufinale turnira u Teksasu.

Da li će u finalu turnira u Dalasu igrati srpske teniserke, Jelena Janković i Bojana Jovanovski, znaće se nakon polufinalnih duela koji su na programu u noći između četvrtka i petka.

Jelena Janković je plasman u polufinale izborila četvrtfinalnim trijumfom nad Rumunkom Soranom Kristeu, 2:0 (6:2, 6:1).

Jankovićeva, inače drugi nosilac na turniru, održala je pravu lekciju iz tenisa Rumunki, 38. na WTA listi. Iako je prethodna dva meča od iste protivnice gubila nakon tri seta, Jankovićeva je odlučila da je vreme za ubedljiv revanš.

"Osećam da igram bolje iz meča u meč", rekla je Jankovićeva nakon trijumfa u četvrtfinalu:

"Osećam se dobro, vraća mi se samopouzdanje. Zaista uživam na terenu boreći se i takmičeći se. Mislim da sam na pravom putu. Dobro je što sam u šla u seriju pobeda pred US Open", konstatovala je 34. teniserka sveta.

Jelena se kratko osvrnula na seriju loših rezultata koje ima u poslednje vreme.

"Vrlo je teško ustati ujutro i trenirati. Kada stvari ne funkcionišu mora se naći put za povratak, jedini način je da radiš još jače. Ne možeš samo sedeti u krevetu i čekati da ti dobre igre padnu s neba. Želim da igram dobar tenis, jako se trudim da to i ostvarim", objasnila je Jelena.

U polufinalu Jelena Janković će igrati protiv Austalijanke Kejsi Delakve, koja je eliminisala Aleksandru Voznijak (6:4, 6:4). Delakvi će to biti prvo polufinale u karijeri. Srpkinja i Austalijanka su odigrale tri meča do sada i u sva tri slavila je naša teniserka.

Bojana Jovanovski je plasman u polufinale izborila nakon trijumfa nad Šuai Peng. Kineskinja je predala meč pri vođstvu naše teniserke od 6:4, 1:0 zbog povrede ramena.

Jovanovski će u polufinalu igrati protiv Italijanke Roberte Vinči. Samo jedan meč odigrale su do sada ove dve teniserke, bilo je to prošle godine na turniru u Karlsbadu, slavila je Vinči posle tri seta.

Turnir u Dalasu iga se za nagradni fond od 220.000 dolara. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: