Nazad

DALAS: Jelena konačno proradila

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 21.08.2012 - 13:07

Srpska teniserka posle žestoke borbe, koja je trajala tri sata, izborila plasman u drugu rundu turnira u Dalasu.

  Jelena Janković konačno je zaigrala na pravom nivou.

Ona je u prvom kolu turnira u Dalasu eliminisala Jaroslavu Švedovu sa 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:1, iako je Kazahstanka bila favorit za pobedu.

Žestoka borba između 34. i 45. teniserke sveta trajala je puna tri časa, a srpska igračica ponovo je pravu snagu, kao nekad, demonstrirala u trećem setu, jer je u potpunosti dominirala terenom.

Jelena je pobedom nad Švedovom konačno razbila maler posle eliminacija u prvoj rundi na poslednja tri turnira. To je zapravo tek drugi put na poslednjih osam nastupa da je uspela da preskoči prvi prepreku na turniru.

Džej Džej će u drugoj rundi takmičenja u Dalasu igrati protiv Holanđanke Aranče Rus, koja je na startu bila bolja od Švajcarkinje Romine Oprandi (7:5, 6:4).

Rus, koja je pet godina mlađa od Jelene i trenutno je 61. igračica sveta, nikada u karijeri nije odmerila snage sa srpskom teniserkom.

Turnir u Dalasu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: