Nazad

DALAS: Jelena za titulu!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 24.08.2012 - 12:25

U Dalasu nećemo imati srpsko finale, jer je Bojana Jovanovski eliminisana, ali će Jankovićeva drugi put ove sezone igrati za trofej.

Jelena Janković izborila je plasman u finale turnira u Dalasu. Ona je u polufinalnom duelu savladala Australijanku Kejsi Delakva sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Džej Džej, koja je postavljena za drugog nosioca na turniru u Teksasu, tako je posle ne baš sjajne sezone, stigla do druge prilike za trofej u 2012. Prethodno je na turniru u Birmingemu, u junu, igrala u finalu, ali je od nje bolja bila Amerikanka Melani Udin.

U Dalasu nećemo imati srpsko finale, jer je u drugom polufinalu Bojana Jovanovski pretrpela poraz. Bojanu, koja je u glavni žreb stigla zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora, ubedljivo je nadigrala Italijanka Roberta Vinči, treći favorit za titulu - 6:0, 6:0.

Jelena Janković, koja je trenutno 34. na WTA listi, i Roberta Vinči, 23. igračica sveta, do sada su tri puta odmeravale snage i Srpkinja je uvek izlazila kao pobednica. Poslednji duel odigrali su pre tri godine, na US Openu.

Jeleni bi ovo bila odlična prilika da posle dužeg perioda konačno uveća nisku trofeja. Ona je u karijeri osvojila 12 titula, a poslednju još 2010. godine, na turniru u Indijan Velsu.

Turnir u Dalasu igra se za ukupni nagradni fond od 220.000 dolara. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: