Nazad

Dalas opet "kratak"

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 01.05.2012 - 11:31

Oklahoma bolja od šampiona u još jednoj neizvesnoj završnici

Branilac titule je na pola puta od eliminacije u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Veterani iz Dalasa kao gosti su izgubili i drugi meč od "omladine" iz Oklahoma Sitija - posle 99:98 na početku serije, u ponedeljak je bilo 102:99 za Durenta, Vestbruka i ekipu.

U oba susreta su Mavsi ušli sa vođstvom u poslednji minut, ali nisu uspeli da se vrate kući barem sa 1:1.

Oklahoma je završila meč serijom 6:2, postigavši svih šest poena sa linije slobodnih bacanja. Važan šut za Dalas prvi je promašio Dirk Novicki, dok Džejson Teri pet sekundi pre kraja, pa uz zvuk sirene, nije pogodio trojku za odlazak u produžetak.

"Da se lopta par puta odbila malo drugačije, bilo bi 2:0 za nas. Nećemo se predati. Ako nas pobede još dva puta, moraće dobro da se oznoje", rekao je Novicki.

Oklahoma je slavila uz 29 poena Rasela Vestbruka i 26 Kevina Durenta, ali uz šut iz igre 5/17. Poslednja četiri penala realizovao je Džejms Harden.

Kako oba tima imaju hladnokrvne, koncentrisane igrače i kakvi su to profesionalci, govori podatak da je Tander ubacio 95 odsto (37/39), a Mavsi 88 odsto (28/32) slobodnih bacanja.

Do vođstva od 2:0 stigao je i Majami Hit protiv Njujorka - 104:94, ujednačenim učinkom "velike trojke" (Vejd 25, Boš 21, Džejms 19) i uz pomoć još trojice igrača koji su postigli preko 10 poena.

Niksi su se držali bolje nego u nedelju, ali objektivno nisu bili ni blizu iznenađenja.

Takvo stanje stvari na parketu - i ko zna kakvi još problemi - naveli su krilnog centra gostiju Amarija Studemajera da u svlačionici iskali bes na ormariću sa protivpožarnim aparatom!?

Epilog - Studemajer je od razbijenog stakla zadobio posekotine na šaci i ruci, pa gotovo sigurno neće moći da nastupi u trećoj utakmici! Kakva glupost i to u kakvom trenutku...

"Tako sam ljut na sebe. Izvinjavam se navijačima Niksa i ekipi. Ne ponosim se onim što sam uradio", poručio je kasnije Studemajer preko Tvitera.

S obzirom na to da je Iman Šampert u nedelju pokidao ligamente kolena, Njujork će u nastavku serije morati da se snađe bez dvojice "startera". 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: