Nazad

Dan IV: Ana, Bojana i JJ od 17 sati

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 30.08.2012 - 11:34

Srpske teniserke Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Ana Ivanović u četvrtak igraju svoje mečeve drugog kola US opena.

 Sve tri počinju od 17 sati – Jelena igra sa Aruabarenjo-Vesinom, Bojana sa Dominikom Cibulkovom, a Ana sa Sofijom Arvidson.

 
Od srpskih predstavnika četvrtog dana US opena igraće i Nenad Zimonjić, koji u miksu sa Katarinom Srebotnik za rivale ima Melani Udan i Džeka Soka.
 
Sofija Arvidson, Anina rivalka u drugoj rundi, ima 28 godina, visoka je 176cm, a u karijeri je osvojila dve WTA (Memfis 2006. i 2012) i 18 ITF titula. Najbolji plasman joj je 29. mesto (2006. godine), a trenutno je 51. na svetu. 
 
Od četiri dosadašnja međusobna okršaja Ivanovićeva je dobila tri, uključujuči i poslednji u Hertogenbošu 2010. godine (4:6, 6:0, 6:1). 
 
Meč se igra na Artur Eš stadionu od 17 sati po srednjoevropskom vremenu. 
 
Lara Aruabarenja-Vesino, koja igra sa Jelenom, dolazi iz Španije, u martu je napunila 20 godina, a pobeda nad Šahar Per u prvoj rundi bila joj je prva u glavnom žrebu bilo kog od GS turnira. 
 
Visoka je 166cm, ima titulu iz Bogote u februaru ove godine, a trenutno je 115. na WTA listi. Sa Jelenom se do sada nije sastajala, a meč u četvrtak na programu je od 17 sati na terenu broj 17.
 
 
Najteži zadatak imaće Bojana Jovanovski, kojoj će preko puta mreže stajati omalena Dominika Cibulkova, 13. nositeljka koja je 2008. igrala četvrtfinale u Njujorku. 
 
Ima 23 godine, u karijeri je osvojila dve titule i igrala je polufinale Rolan Garosa pre tri sezone. U jedinom dosadašnjem meču, u FED kupu prošle godine, bilo je 4:6, 6:3, 6:1 za Cibulkovu. 
 
Četvrtog dana turnira videćemo i Federera, Serenu Vilijams i mnoge druge, a derbi dana svakako je okršaj Anđelike Kerber i Venus Vilijams. 
 
Stadion Artur Eš, od 17h po srednjoevropskom vremenu:
Ana Ivanović – Sofija Arvidson
Mardi Fiš – Nikolaj Davidenko
Serena Vilijams – Marija Hose Martines Sančes
od 1h:
Rodžer Federer – Bjern Fau
Venus Vilijams – Anđelika Kerber 
 
Stadion Luj Armstrong:
Marija Kirilenko – Greta Arn
Žo-Vilfred Conga – Martin Kližan
Sloun Stivens – Tatjana Malek
Džejms Blejk – Marsel Granoljers 
 
Grendstend:
Nikolas Almagro – Filip Pečner
Agnješka Radvanjska – Karla Suares Navaro
Sem Kveri – Ruben Ramires Idalgo
Sara Erani – Vera Duševina

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: