Nazad

Davor Šuker na čelu hrvatskog fudbala

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 05.07.2012 - 15:03

Bivši hrvatski reprezentativac izabran je za predsednika Hrvatskog fudbalskog saveza. Na tom mestu zamenio je Vlatka Markovića posle 13 i po godina vladavine.

Davor Šuker novi je predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS). Na izbornoj Skupštini HNS, koja se održava u Zagrebu, izabran je jednoglasno i na tom mestu zamenio je Vlatka Markovića, koji je turbulentno vladao više od 13 godina.

Marković,čiji je rad bio više puta kritikovan, istakao je da Savez ostavlja u dobrim rukama.

"Nemam nekakav poseban savet za Davora Šukera, mog naslednika na mestu predsednika, jer on je bio vrhunski fudbaler i vrhunski je intelektulac", prokomentarisao je Marković.

Novoizabrani predsednik HNS istakao je da već od sutra kreće sa novim poslom, a da će mu ciljevi biti da dostigne uspehe Markovića, da hrvatski fudbal uzdigne na najviši nivo, kao i da se obračuna sa huliganima.

"Moja nova obaveza je da čuvam vrednosti koje imamo, trudiću se da dostignem uspehe Vlatka Markovića. Zahvaljujem se medijima koj su objektivno izveštavali o našem fudbalu koji je imao lepu sliku u svietu, bez obzira na mišljenje pojedinaca. Svesni smo problema hrvatskih klubova, napravićemo sve da to popravimo, da održimo popularnost fudbala", na početku obraćanja rekao je Šuker, prenosi index.hr.

On je obećao hravtskoj javnosti da ih, zajedno sa saradnicima, neće izneveriti.

"Upoznaćemo predsednika države sa merama koje ćemo preduzeti da suzbijemo huligane. Treba nam pomoć institucija, da se obračunamo sa pojedincima i grupama koji žele štetu hrvatskom fudbalu. Ponosan sam što sam ujedinio hrvatsku fudbalsku porodicu. Ovi ljudi neće vas izneveriti, iako će biti poteza koji se neće svima svideti. Moja misija je pobeda. Nisam izlagao program, jer je moj program i vaš program. Na stolu imate smernice u elektronskom obliku na kojima počinjem da radim već sutra", dodao je Šuker.

Davor Šuker (44) je kao reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske odigrao 71 utakmicu i postigao 46 golova. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: