Nazad

Del Pjerovo zbogom Juventusu: Hvala za sve

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 30.06.2012 - 15:05

Legendarni fudbaler Juventusa Alesandro Del Pjero oprostio se u subotu od navijača kluba u kojem je proveo 19 sezona.

Na dan kada mu ističe ugovor sa Juventusom, Del Pjero je objavio otvoreno pismo pristalicama kluba iz Torina.

"Od sutra ja više neću biti fudbaler Juventusa, ali ću uvek biti jedan od vas. Igrači prolaze, ali Juventus ostaje. Moji sada bivši saigrači su tu i želim im sve najbolje. Iznad svega ostaju navijači i crno-beli dres koji sam voleo, želeo i poštovao bez rezerve", kaže se u pismu Del Pjera.

On je istakao da ovo nije tužan trenutak za njega i da ne oseća kajanje ili nostalgiju.

"Sva sećanja, radosti, pobede i da budem iskren malo gorčine u poslednje vreme, sve te slike danas trepere pred mojim očima. Nedavno, pred odlazak na odmor, ispraznio sam ormarić, izašao iz svlačionice i zaustavio se na mestu gde su mi navijači često tražili autogram, slikanje ili jednostavno želeli da pozdrave. Ovaj put ja se zahvaljujem vama, kao što ste vi to radili meni", dodao je popularni "Pinturikio".

Dej Pjero još ne zna gde će nastaviti karijeru, ali je rekao da "za njega počinje nova avantura i da je uzbuđen kao i pre 19 godina".

Alesandro Del Pjero je u Juventus došao 1992. godine iz Padove, odigrao je 702 utakmice i postigao 289 golova.

Sa "bjankonerima" je osvojio pet Skudeta, Ligu šampiona 1996. godine, a navijači posebno cene što je ostao u Torinu kad je Juventus igrao u Seriji B. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: