Nazad

Dinamo ponovo u Ligi šampiona, Anderleht u finišu srušio snove Kiprana

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Sreda 29.08.2012 - 00:17

Tonel potvrdio još jedno učešće Modrih u evropskoj eliti... Udineze ispao od Brage na penale

 Zagrebački Dinamo će i drugu godinu zaredom igrati u Ligi šampiona, pošto je i u revanšu pobedio Maribor sa 1:0 golom Tonela u 12. minutu. AEL iz Limasola nije uspeo u Belgiji da se domogne evropske elite. Anderleht je iskoristio domaći teren i golovima Kanua u 81. i Iakovenka u 89. minutu srušio snove potencijalnog novog kiparskog čuda.

 
Hapoel IKS je odigrao nerešeno sa BATE Borisovim 1:1, koji je imao dva gola prednosti iz prvog meča, tako da će srpski štoper Marko Simić ponovo igrati u Ligi šampiona. I Malaga će učestvovati u evropskoj eliti, jer je u Atini odigrala 0:0 sa Panatinaikosom i zahvaljujući pobedi iz prvog meča od 2:0 otišla u grupnu fazu.
 
U Italiji, Udineze i Braga igrali su identično kao i u Portugaliji 1:1. Usledili su produžeci, pa penali, a tu su bili uspešniji gosti, zahvaljujući golmanu Betu koji je ukrotio šut Brazilca Majkosuelija, tako da će čuvar mreže Srbije Željko Brkić i desni bek Dušan Basta morati da se zadovolje Ligom Evrope...
 
Liga šampiona, plej-of:
 
Anderleht – AEL Limasol 2:0 (0:0)
/Kanu 81, Iakovenko 89/
 
Hapoel IKS – BATE Borisov 1:1 (0:0)
/Lencse 67 – Pavlov 90/
 
Maribor – Dinamo Zagreb 0:1
/Tonel 12/
 
Panatinaikos – Malaga 0:0
 
Udineze – Braga 1:1 (1:0), penalima 4:5 
/Armero 25 – Mikael 72/

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: