Nazad

Đoković nezadovoljan

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Sreda 09.05.2012 - 07:40

Novak Đoković je u frustrirajućem debiju na plavoj šljaci uspeo da pobedi Španca Danijela Gimeno-Travera i plasira se u osminu finala mastersa u Madridu, ali je posle meča bio ogorčen na organizatore zbog novouvedene podloge.

Prvi teniser sveta je na neobičnom terenu bio daleko od svog nivoa i morao je da uloži mnogo truda dok nije srušio otpor izuzetno motivisanog protivnika (6:2, 2:6, 6:3).

"Za mene ovo nije tenis. Možda je trebalo da izađem sa fudbalskim kopačkama ili da pozovem Čaka Norisa da me posavetuje kako da igram na ovom terenu", nervozno je izjavio oković, koji, kao i Rafael Nadal, kritikuje odluku da se u Madridu igra na plavoj sljaci.

Branilac titule je imao dosta oscilacija u igri, proklizavao je na terenu, padao, grešio i s naporom kontrolisao lopticu.

"U jednom trenutku činilo mi se da je kretanje bilo nemoguće. Pogodio sam pet lopti tokom celog meča. Uz sve to, samo sam pokušavao da zadržim loptu u terenu", istakao je Đoković.

Srpski teniser je ipak uspeo da se pravovremeno konsoliduje, uzdrži od preterane nervoze i pobedom krene ka odbrani trofeja.

"Kada proklizate na crvenoj šljaci imate osećaj da možete da se zaustavite i oporavite od tog koraka. Međutim, ovde šta god da radite, uvek je proklizavanje. Nijednog tenisera ni teniserku nisam čuo da kažu kako im se dopada plava šljaka", objasnio je Đoković.

Prvi favorit mastersa u Madridu nakon startne pobede čeka u osmini finala boljeg iz meča u kojem se sastaju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Austrijanac Jirgen Melcer.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: