Nazad

Đoković - Troicki: Može biti samo jedan!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 02.07.2012 - 14:36

Centralni teren Vimbldona (oko 19.00) biće poprište srpskog derbija, u kojem je ulog četvrtfinale, a Novak Đoković veliki favorit.

Šteta što je žreb već u četvrtom kolu spojio dvojicu srpskih tenisera!

Novak Đoković kao branilac titule "gura" prema očekivanju i u njegovoj polovini "kostura" sve ide ka projektovanom polufinalu sa Rodžerom Federerom.

Viktor Troicki je posle dve pobede u pet setova uspeo da pronađe pravu igru i samopouzdanje i savlada favorizovanog Huana Monaka sa 3:0.

Prvi put u karijeri plasirao se u četvrto kolo Vimbldona i bilo bi zanimljivo videti ga u duelu sa nekim manje moćnim teniserom od Novaka, kako "probija led" i konačno stiže do prvog grend slem četvrtfinala.

Ovako, biće mu jako teško da sruši favorita i tradiciju. Viktor se protiv Novaka nalazi u naizgled beskrajnoj seriji od 11 poraza!

"Dobio sam ga samo jednom (u Umagu 2007), ali sam još par puta bio blizu. Kada su odlučujući poeni, kada je najvažnije - on odigra najbolje, pogađa neverovatne udarce", rekao je za "Sportski žurnal" Troicki, koji je u prvom kolu US opena 2010. vodio protiv Đokovića sa 2:1 u setovima.

"Teško je igrati protiv njega, jer je jedan od onih koji uvek mogu da se vrate u meč. Ali, ako je Rosol pobedio Rafu, probaću i ja Noleta".

Đoković je pred prvi okršaj sa Troickim na travnatoj podlozi istakao da mu je drago što drug iz reprezentacije opet dobro igra.

"Imao je težak period, u kojem nije uspevao da veže tri pobede, ali očigledno je da mu trava prija. Sastali smo se toliko puta i verujem da će i ovaj duel biti veliki izazov za obojicu - fizički i psihički", istakao je Nole.

Za ponedeljak su zakazani i ostali mečevi osmine finala, u obe konkurencije.

Ana Ivanović (14. nosilac) se na Centralnom terenu sastaje sa Viktorijom Azarenkom (2) oko 17 časova, nakon čega će igrati Đoković i Troicki.

PAROVI:

Federer (3) - Malis, Čilić (16) - Marej (4), Ferer (7) - Del Potro (9), Conga (5) - Fiš (10), Gaske (18) - Majer (31), Bejker - Kolšrajber (27), Istomin - Južnji (26).

Šarapova (1) - Lisicki (15), S. Vilijams (6) - Švedova, Radvanska (3) - Đorđi, Skjavone (24) - Kvitova (4), Klajsters - Kerber (8), Pašek - Vinči (21), Kirilenko (17) - Peng (30). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: