Nazad

Đorđević u gradu dijamanata igra za trofej od milion evra

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Svetski sport - Nedelja 05.05.2019 - 12:16

U 18 časova, u gradu dijamanata, Đorđević će sa Virtusom protiv Tenerifa početi bitku za trofej i milion evra, koliki je nagradni fond za osvajača Lige šampiona pod pokroviteljstvom FIBA

Đorđević dobro upoznao narednog rivala FOTO: EPA
Slavni klub se polako podiže, a prvi korak ka vraćanju na stare staze je i večerašnje finale Lige šampiona u kojem je rival iz Španije - Tenerife.
 
Sudeći po onome što smo videli u prvom meču na turniru, protiv favorizovanog Bamberga, ekipa koju vodi srpski selektor je više nego spremna. 
 
Sa predznanjem da je veliki pobednik i da uvek veruje u svoju ekipu, pretpostavka je da je Đorđević već i pre utakmice sa Bambergom dobro upoznao narednog rivala, s obzirom da su Španci ipak bili veliki favoriti u meču sa domaćinom, Antverpenom.
 
- Već smo u subotu ujutru napravili video sastanak sa početnom analizom vezanom za igrače. Napravili smo neke informacije potrebne da se održi fokus prema igri i protivniku. To je i logično. Imaćemo prilike za još sastanaka i pred samu utakmicu, kada ćemo iskristalisati kako želimo da igramo. Tenerife je apsolutni favorit ovog takmičenja, zbog načina na koji igra i zbog iskustva. Pre dve godine je ovaj tim osvojio trofej. Tada je Abromaitis bio MVP. Ovo je prvi put da neće domaćin biti u finalu, da neće imati šansu da osvoji trofej. Na nama je da odigramo hrabro, sa entuzijazmom, osmehom, radošću i mirom u glavi. Težak rad uvek daje rezultate.
 
Do Belgije stižu snažne reakcije na uspeh Aleksandra Đorđevića, iz domovine, ali i Italije?
 
- Moram da kažem da sam veoma zadovoljan ovim malim korakom. Sve se polako pokreće, zato sam i prihvatio da donesem nešto svog karaktera i znanja kako da celu organizaciju, klub i igrače da dođemo do tog pobedničkog pristupa košarci. Ne samo na terenu, već generalno. To je moj cilj i moja misija – rekao je selektor Srbije, trener Virtusa, legendarni as...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: