Nazad

Duda suspenzija za Artesta

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 25.04.2012 - 08:51

Komesar NBA lige Dejvid Štern potvrdio je da je igrač Los Anđeles Lejkersa, Meta Vorld Pis suspendovan na sedam mečeva zbog udaranja Džejmsa Hardena

Dejvid Štern

Krilni igrač koji je ranije bio poznat kao Ron Artest je pre dva dana namerno uradio laktom Hardena, a propustiće poslednji meč regularne sezone (Sakramento), te još šest utakmica u plejofu.

 

"Povreda koju je pretrpeo Harden demonstrira koliko može biti opasan nasilan uradac kakav je napravio Vorld Pis, posebno u predelu glave. Ostajemo posvećeni neophodnim sankcijama kako bi zaštitili sigurnost NBA igrača, uključujući i adekvatne kazne za igrače koji imaju istoriju nasilničkog ponašanja", istakao je Štern.



Artest je 2004. godine suspendovan na čak 86 utakmica pošto je kao igrač Indijana Pejsersa uleteo na tribine kako bi se obračuna sa jednim navijačem Detroit Pistonsa u "Ouburn Hilsu".



Suspenzija za Artesta predstavlja veliki problema za Lejkerse pošto se povredilo i drugo nisko krilo Met Barns, a modrice i blažu povredu prstiju doživeo je Devin Ibanks.



Artest ove sezone prosečno postiže 7.7 poena uz 3.4 skoka i 2.2 asistencija, ali je u poslednjih 13 utakmica imao mnogo bolji učinak sa 14.1 poenom, 4.2 skoka i 2.8 asistencija.
 


Lejkersi će u plejofu verovatno igrati protiv Denvera ili Dalasa. Ove sezone imaju skor 41-24.
 


Artest je posle meča izvinio i istakao je sve sve bilo slučajno, ali na snimku se jasno vidi namera da udari košarkaša Oklahome.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: