Nazad

Dudi Ivkoviću "Trofej Aleksandar Gomeljski"

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 27.06.2012 - 16:19

Selektor Srbije od kolega proglašen za najboljeg evroligaškog trenera jer je Olimpijakos doveo do vrha Evrope.

 Dušan Ivković dobitnik je "Trofeja Aleksandar Gomeljski" za najboljeg trenera u prošloj sezoni Evrolige. Selektor Srbije je doveo Olimpijakos do krova Evrope iako nije bio u užem krugu favorita.

Na zvaničnom sajtu Evrolige predstavljen je kao "maestralni dirigent orkestra". Takođe, navodi se da je Ivković iskoristio iskustvo učitelja, govornika i motivatora da novu ekipu dovede do "krešenda" na Fajnal-foru. Sa 68 godina postao je najstariji osvajač Evrolige.

Za najboljeg je izabran od kolega. Ivkoviću će nagrada biti uručena 6. juna u Barseloni prilikom žreba za novu sezonu elitnog takmičenja.

Drugo mesto pripalo je takođe srpskom stručnjaku Željku Obradoviću (Panatinaikos), dok su treću poziciju podelili treneri Uniksa Jevgeni Pašutin i Makabija Dejvid Blat. 

Prethodno, "Trofej Aleksandar Gomeljski" osvajali su po dva puta Željko Obradović (Panatinaikos, 2011, 2007) i Etore Mesina (CSKA, 2008, 2006), a po jednom Ćavi Paskval (Barselona, 2010), Duško Vujošević (Partizan, 2009) i Pini Geršon (Makabi, 2005).

Ivković je po završetku sezone napustio Olimpijakos.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: