Nazad

EL: Barselona slavila u Istanbulu

Izvor: B92 - Svetski sport - Petak 18.01.2013 - 10:14

Košarkaši Barselone pobedili su Bešiktaš sa 73:59 u prvom meču četvrtog kola grupe F Top16 faze Evrolige.

ilustracija

Katalonci su tako potvrdili dominaciju gostujućih timova u četvrtak u elitnom takmičenju, pošto su slični rezultati viđeni i u tri meča grupe E.

Barselona je protiv Bešiktaša došla do treće pobede u drugoj fazi, dok je tim iz Istanbula zabeležio i četvrti poraz zaredom.

Gosti su od početka meča krenuli ofanzivno i gotovo sve vreme vodili, ali su utakmicu prelomili u drugom poluvremenu, da bi ključnu prednost ostvarili u poslednjoj četvrtini.

Najbolji u timu Barselone bio je Ante Tomić sa 15 poena i pet skokova, dok je Erazem Lorbek dodao 11 poena. Kod domaćih, bivši igrač Partizana Kurtis Džerels se posebno istakao sa 17 poena, Gasper idmar je dodao 14 poena, dok je Damir Markota uz 13 poena imao i osam skokova.

Ostali mečevi grupe F igraju se u petak. Od 17 časova Himki dočekuje Makabi, od 19.30 u Istanbulu igraju Fenerbahče i Kaha Laboral, dok branilac titule Olimpijakos od 21 čas dočekuje Montepaski.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: