Nazad

EL: CSKA se mučio, Srbi odlični

Izvor: B92 - Svetski sport - Petak 11.01.2013 - 11:45

Košarkaši CSKA pobedili su Brose Baskets sa 90:83 u Moskvi u prvom meču trećeg kola grupe E Top16 faze Evrolige.

EL: CSKA se mučio, Srbi odlični

Moskovljani su do treće pobede zaredom u drugoj fazi elitnog takmičenja došli mnogo teže nego što se očekivalo, ali su u poslednjem periodu uspeli da se odbrane i trijumfuju.

Najbolji među ’armejcima’ bio je Viktor Hrijapa sa 19 poena i 14 skokova, dok su odlične partije pružili i srpski košarkaši Miloš Teodosić i Nenad Krstić.

Teodosić je meč završio sa 17 poena i devet asistencija, dok je Krstić dodao 14 poena i samo jedan skok.

U redovima Bamberga, istakao se Slovenac Boštjan Nahbar, koji je bio najefikasniji igrač susreta, sa 35 poena, četiri skoka i tri asistencije. Upravo Nahbar je bio najzaslužniji što je nemački klub do samog finiša imao šansu da ugrozi favorizovanog domaćina.

U drugom meču večeri košarkaši Panatinaikosa su došli do druge pobede, pošto su u Atini pobedili Unikahu sa 78:75.

Tokom celog meča timovi su vodili veliku borbu, a PAO je prelomio meč u poslednjim trenucima i zasluženo slavio, dok je tim iz Malage doživeo drugi poraz u drugoj fazi elitnog takmičenja.

Panatinaikos je predvodio bivši igrač Partizana Džejms Gist sa 17 poena i četiri skoka, dok su po 14 poena dodali Jonas Maiulis, koji je imao i šest skokova, i Markus Benks.

U redovima Unikahe, najbolji je bio Erl Kalovej sa 14 poena, dok su trojica igrača meč završili sa po 11 poena. To su bili Krunislav Simon, Endi Panko i Luka Zorić, dok je srpski reprezentativac Kosta Perović imao zapaženu rolu sa četiri poena i čak 13 skokova.

Ostali mečevi grupe igraju se u četvrtak, a sastaju se Anadolu Efes i Alba, odnosno Real Madrid i Žalgiris.

Evroliga, treće kolo:
četvrtak, 10. januar
CSKA – Brose Baskets 90:83
Panatinaikos – Unikaha 78:73
Makabi – Fenerbahče 91:73
Kaha Laboral – Bešiktaš 77:51
petak, 11. januar
Anadolu Efes – Alba 19.00
Real Madrid – Žalgiris 20.45
Barselona – Olimpijakos 20.45
Montepaski – Himki 20.45

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: