Nazad

EP: Milica zlatna i u Atini

Izvor: B92 - Svetski sport - Subota 12.01.2013 - 10:43

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlato na prvom Evropskom klupskom prvenstvu u Atini u kategoriji do 73 kilograma.

Milica Mandić

Mandićeva je u borbi za zlato pobedila Turkinju Japrak Eris sa 8:6, dok je u polufinalu bila bolja od Zejnep Sonmez iz Turske sa ubedljivih 10:0.

To je prvi turnir za Mandićevu od Igara u Londonu, a u Atini je prvog dana bronzanu medalju osvojio Ninoslav Babić, u konkurenciji do 63 kilograma.

„Milica je prvi nosilac na turniru i bila je slobodna u prvom kolu. Ovo je odličan rezultat za nju i naš klub, sjajno samopouzdanje pred sam početak naporne sezone. Još troje takmičara će se boriti poslednjeg dana u jakoj konkurenciji, i daćemo sve od sebe za što bolji klupski plasman uprkos činjenici da u Atini učestvujemo sa šest takmičara od 16, koliko ima kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji“, rekao je Dragan Jović, trener tekvondo kluba Galeb koji predstavlja Srbiju na šampionatu.

U subotu će se na tatamiju naći preostalo troje srpskih predstavnika – Relja Prosenica, Tijana i Zvezdana Bogdanović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: