Nazad

EURO 2012: Ključne bitke u grupi D

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 15.06.2012 - 10:46

Danas na EURO 2012 na programu drugo kolo grupe D: Ukrajina - Francuska od 18 časova u Donjecku, Engleska - Švedska od 20.45 sati u Kijevu.

Domaćin Ukrajina od 18 časova u Donjecku dočekaće Francusku. Dva gola Andreja Ševčenka i pobeda nad Švedskom na startu takmičenja daju nadu domaćinu da mogu napraviti iznenađenje i u drugom kolu grupe D. Uprkos toj euforiji Ukrajinci su autsajderi u tom meču.

Francuzi su sa Engleskom u prvom meču na EURO 2012 odigrali nerešeno (1:1), ali su niz mečeva u kojima nisu doživeli poraz produžili na 22. U svojim redovima imaju kvalitetnije igrače, a i statistika im ide na ruku.

Odigrali su tri meča i "galski petlovi" vode sa 2:1. Pobedili su u poslednjem prijateljskom duelu baš na Donbas Areni pre godinu dana sa ubedljivih 4:1, a pre toga u kvalifikacijama za EURO 2008. slavili su na svom terenu sa 2:0, dok je u meču u Ukrajini bilo nerešeno (2:2). Francuzi imaju i dodatni motiv da posle neuspeha na prethodna dva velika takmičenja, konačno prođu grupnu fazu.

Mediji u Ukrajini prenose da selektori ekipa Oleg Blohin i Loran Blan mnogo više od same taktike brinu o tome što je najavljen pakleno vruć dan u Donjecku. Prema vremenskoj prognozi očekuje se čak 33 stepena Celzijusa u popodnevnim časovima.

U drugom meču dana, od 20.45 časova na Olimpijskom stadionu u Kijevu, sastaće se Engleska i Švedska. Prema najavama biće veoma žestoko, jer i jedne i druge samo pobeda ostavlja u igri za četvrtfinale EURO 2012.

Šveđani ističu da moraju da igraju drugačije nego protiv Ukrajinaca, a Englezi će pokušati da poprave dosadašnji bilans u međusobnim duelima, koji nije na njihovoj strani.

Naime, oni su do sada odigrali osam duela, od kojih je čak pet završeno bez pobednika. Na dva su slavili Šveđani, a "Gordi Albio" dobio je samo jedan. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: