Nazad

EURO:Bilić odlazi ponosan: Sudiji ništa ne zameram

Izvor: Mondp - Svetski sport - Utorak 19.06.2012 - 20:57

Slaven Bilić je vodio hrvatsku reprezentaciju poslednji put protiv Španije. Odlazi, kaže, ponosan. Nastavlja rad u ruskoj Lokomotivi

Hrvatska se oprostila od Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, a ujedno se oprostila i od Slavena Bilića.

Bilić se povlači sa klupe "kockastih", rad će nastaviti u moskovskoj Lokomotivi.

U poslednjem obraćanju novinarima u svojstvu selektora hrvatske fudbalske reprezentacije, Bilić je rekao da odlazi ponosan, iako je nesrećan i tužan, kaže, jer je želeo da tim koji vodi prođe grupu i osvoji EP!

"Sa ovim momcima smo napravili maksimalno što smo mogli. Ali, ne mogu da se otmem utisku da se ova reprezentacija jednog dana može vratiti i sa medaljom. Ne znam, evo pogledajte Nemačku. Imaju 1:1 s Dancima i onaj im se onaj jedan ukaže pred Nojerom i ne da gol. E sad, da li je to kvalitet, sreća... Pokazali smo da smo kvalitetna ekipa, evo, pokazali smo i da se bunkerom možemo braniti. Sve je to plod mukotrpnog rada", rekao je Bilić.

"Došli smo da osvojimo EP i na kraju smo pokazali da to i nije tako nerealno. Nismo uspeli da prođemo grupu i zato sam duboko nesrećan", dodao je odlazeći hrvatski selektor.

Hrvatska javnost je ljuta na sudiju Volfganga Štarka. Smatra da je oštetio Hrvate, nesvirajući penal nad Vedranom Ćorlukom, a i zato što je priznao gol Špancima, za koji veruje da je postignut iz ofsajda. Sve je to koštalo Hrvate neodlaska u četvrtfinale.

"Ne zameram sudiji ništa. Video sam sporne situacije, ofsajd Španaca i penal nad Ćorlukom, ali gledajte...i on je čovek. Nekad se dogodi da i sudija pogreši, ne krivim ga. Ne verujem u urote protiv nas. Ne želim da verujem u to", rekao je Bilić.

Možda bi Hrvati sada "drugu pesmu pevali" da Ivan Rakitić nije promašio šansu utakmice. Tačnije, Iker Kasiljas mu je skinuo zicer.

Ni Rakitiću Bilić ništa ne zamera. Štaviše, rekao je da bi sa njim išao u rat, jer je fajter!

"Mi smo tu šansu zaslužili jer smo iznenadili Špance, ali Iker ih je spasio i zbog toga je proglašen najboljim igračem utakmice. Da je Raketa pogodio bilo gde drugde bio bi gol...On je kao igrač strašno napredovao, postao je snažna karika u reprezentaciji. Sa njim bih išao u rat, pravi je fajter", rekao je Bilić.

Upitan kakva je razlika od eliminacije sa EP 1996. godine, kada je bio igrač i sada, Bilić je odgovorio da je mnogo teže i odgovornije biti trener.

"Te 1996. godine protiv Nemačke sam plakao jedini put. Tek posle smo shvatili da možemo. Sada sam ponosan. Nedostajalo je sreće", rekao je Bilić.

A da li će se vratiti na selektorsku klubu?

"Nijedan posao nije merljiv sa ovim. Ovo je najponosniji posao. Ipak, ne verujem da ću ikada opet imati toliko energije. Kao selektor previše sam se trošio na neke spoljne faktore. Molim vas da sledećeg selektora poštedite tih stvari", rekao je Slaven Bilić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: