Nazad

EURO:GRUPA A: Grci i Poljaci moraju da pobede

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 16.06.2012 - 20:38

Danas na EURO 2012 od 20.45 časova igraju se mečevi poslednjeg kola grupe A: Grčka - Rusija u Varšavi, Češka - Poljska u Vroclavu.

U grupi A dilema oko učesnika četvrtfinala EURO 2012 biće rešena oko 22.30 časova. 

Na Nacionalnom stadionu u Varšavi sastaju se poslednja i prva selekcija sa tabele - Grčka i Rusija. Ekipi Dika Advokata dovoljan je i remi za prolaz u četvrtfinale, dok šampioni Evrope 2004. godine moraju da obezbede trijumf, ukoliko žele da ostanu na prvenstvu. 

Selektor Grčke Fernando Santos optimistički ulazi u ključni duel, najavljujući da će njegovi izabranici prikazati najbolju igru kada je najteže. A na drugoj strani, svestan da je da Rusi nisu slučajno na vrhu grupe A, kao i da im i statistika ne ide u prilog. Ukupno su odigrali 21 meč, a Rusi su slavili čak 15 puta, Grci samo tri, dok mečeva završeno remijem. U kvalifikacijama za EP, kao i na šampionatima Starog kontinenta odmerili su osam puta snage, a "zbornaja" se radovala sedam puta.

Domaćin Poljska nalazi se u istom "sosu" kao i Grčka - mora da pobedi u trećem duelu u grupi, ukoliko ne želi da spakuje kofere. Motiv je ogroman, jer je to prilika da prvi put u istoriji prođu u drugu fazu takmičenja, a priliku će imati pred svojim navijačima na stadionu Munisipal.

Interesantno je da oni nikada nisu pobedili na EP, pa veruju da je sada idealna prilika da prekinu tu neslavnu tradiciju. Njihova prednost mogao bi da bude nešto povoljniji zdravstveni bilten, kao i to da je Petr Čeh "rovit".

A Česi, sa druge strane, veruju da iz meča u meč igraju sve bolje i da će to pokazati i protiv domaćina, iako im odgovara i remi. A i statistika je na strani Čeha - u dosadašnjim duelima sa Poljacima slavili su 12 puta, šest puta su izgubili, a četiri duela završena su bez pobednika.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: