Nazad

EURO:Ostale još dve "vize" i tri kandidata

Izvor: Sportal - Svetski sport - Utorak 19.06.2012 - 11:33

Plasman u četvrtinu finala Evropskog prvenstva, koje se održava u Ukrajini i Poljskoj, obezbediće još dve reprezentacije, a šansu za to iz grupe D imaju Francuska, Engleska i Ukrajina

Šveđani imaju posle dva kola "nulu" i utakmica sa Francuzima za njih će biti samo oproštaj od EURO 2012. Poredak u grupi je sledeći: Francuska, Engleska, Ukrajina, Švedska.

 Na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu, na kojem će biti odigrano i finale, sastaće se Šveđani i Francuzi. Skandinavci će biti formalni domaćini, a glavni sudija Pedro Proensa iz Portugala. Kao što je rečeno, bodovi Šveđanima ne znače mnogo, dok je sitaucija kod Francuza drugačija. "Trikolorima" bi naravno najviše odgovarala pobeda, ali zahvaljujući prethodnim rezultatima (remi sa Englezima 1:1 i pobeda nad Ukrajinom 2:0), sebi smeju da dozvole i poraz od jednog gola. Ukoliko bi izgubili sa više golova razlike, mogli bi da budu drugi, ali bi u tom slučaju zavisili od ishoda drugog meča.

- Uvek postoji mogućnost da izgubimo i zbog toga moramo da budemo ozbiljni. Svi su očekivali da Šveđani bolje odigraju, ali bez obzira na to i dalje su opasan tim. Snažni su u duelima i imaju odlične igrače. Ne verujem da će se samo pojaviti na terenu - rekao je francuski selektor Loran Blan, čiji je tim favorit prema kladionicama (kvota 1.6), dok je remi je 3.6, a za pobedu Šveđana važi kvota 6.

U dosadašnjih 17 mečeva, Francuska je pobedila osam puta, a nerešeno je bilo u pet utakmica.

Istovremeno, od 20:45 na "Donbas areni" počeće duel Engleza i Ukrajinaca, koji su do sada igrali četiri puta. Uspešniji je tim "gordog albiona" sa tri pobede i jednim porazom. Ujedno, i kladionice Englezima daju veće šanse za pobedu. Za trijumf Ukrajinaca važi kvota 3.5, za remi 3.1, a za pobedu Engleza 2.2.

Gosti sa Britanskog ostrva su boljoj situaciji, jer im odgovara i remi, pa čak i poraz, s tim da u tom slučaju moraju da čekaju ishod meča Francuske i Švedske. Važno je da Francuzi izgube sa brojem golova dovoljnim da njihova gol razlika bude ista kao i Engleza. Razlog je bolji koeficijent Engleza. Ukrajinci moraju da pobede, a njihov selektor Oleg Blohin je ulogu favorita prepustio protivniku.

Englezi su favoriti i samim tim su pod većim pritiskom. Bez obzira na rezultat, ako se budemo borili, to će biti dovoljno. Mi stvaramo tim i očekujem da oni budu nervozniji - rekao je Blohin i prokomentarisao činjenicu da će Roj Hodžson moći da bira napadača između povratnika Vejna Runija, Endija Kerola i Danija Velbeka - svaki trener bi poželeo da ima takvu glavobolju.

 Ono što može da brine Blohina je neizvesnost vezana za Andreja Ševčenka. Šanse da iskusni napadač i kapiten zaigra su 50-50, a razlog je povreda kolena. Pobednik grupe D će igrati sa Italijom, a drugoplasirani tim sa Španijom.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: