Nazad

EURO:Platini ljut na Hrvate

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 19.06.2012 - 11:25

Prvi čovek evropskog fudbala kaže da je pre prvenstva upozoravao Hrvate na moguće probleme sa njihovim navijačimam i da je ljut što su se oni dogodili uprkos razgovorima.

Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) smeši se nova kazna zbog incidenata koje su izazvali navijači "vatrenih" uoči i za vreme utakmice sa Italijom, koja je igrana u okviru 2. kola Grupe C na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

Hrvati su već bili "udareni po džepu" zbog paljenja baklji i utrčavanja na teren za vreme susreta sa Republikom Irskom. Sada iz evropske "kuće fudbala" stižu nove pretnje. Tačnije, već sutra će biti poznata sledeća kazna.

Predsednik UEFA Mišel Platini osudio je ponašanje pristalica "kockastih", jer su na rasnoj osnovi vređali napadača Italije Marija Balotelija.

Francuz je rekao da je prilikom prošlogodisnje posete upozorio čelne ljude hrvatskog fudbala o realnim izgledima za rasističke ispade na Evropskom prvenstvu i da oni po tom pitanju ništa nisu preduzeli.

"Nisam zadovoljan zbog Hrvatske. Bio sam tamo prošle godine i znali su da tako nešto može da se desi. Imaju dobar tim, ali neprihvatljivo je da imaju problematične navijače. Svaki oblik rasizma je problem i za nas je i jedan slučaj previše", rekao je Platini.

Disciplinska komisija UEFA poznata je kao netolerantna prema savezima iz istočne Evrope, pogotovo sa Balkana. Španci su, takođe, na rasnoj osnovi vređali Balotelija u 1. kolu Eura, ali su oni kažnjeni sa simboličnih 15.000 evra, dok Hrvate sigurno čeka drakonska kazna.

Za sada su na Evropskom prvenstvu najveću kaznu platili Rusi. "Baćuške" su zbog nedoličnog ponašanja svojih navijača morale da se odreknu 150.000 evra. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: