Nazad

EURO:Varela spustio Dance na zemlju!

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Sreda 13.06.2012 - 23:21

Napdač Porta postigao presudni pogodak u Lavovu i doneo svojoj ekipi velika tri boda u meču sa odličnom selekcijom Danske - 3:2

Umalo da dođe do novog velikog iznenađenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, ali to nije dozvolio Selvestre Varela koji je pogotkom u 87. minutu srušio svaku nadu borbenim Dancima da mogu do novog odličnog rezultata - 3:2 (2:1).

 Portugalci su u ovom meču bili znatno bolji rival, vodili sa 2:0 golovima Pepea i Postige, ali je Bentner sa dva pogotka doneo veliko izjednačenje, koje nije bilo dovoljno ekipi Mortena Olsena da dođe do povoljnog rezultata na ovom meču.

 Sam početak meča u Lavovu pripao je Dancima, koji su visokim presingom uspeli da zaustave brze kombinacije portugalskih fudbalera.

 Ipak, takav odnos na terenu trajao je samo do 17. minuta meča, kada su se u poluprilikama našli Meireleš i Kristijano Ronaldo. Taj trenutak meča u potpunosti je preokrenuo dešavanja na Areni u Lavovu, posle čega su Portugalci krenuli da ređaju svoje prilike.

 Samo nekoliko trenutaka pre vodećeg gola Portugalaca, u sasvim solidnoj šansi se našao Helder Postiga, ali je njegovu propuštenu priliku u 24. minutu ispravio Pepe odličnim pogotkom glavom sa ivice peterca, nakon fenomenalnog centaršuta Mutinja.

 Od tog trenutka na terenu je postojala samo ekipa Paula Benta koja je već u 36. minutu uspela da poveća vođstvo preko Postige, kojem je na veoma precizan način asistirao Nani.

 Taman kada je izgledalo da će ovo biti lagan pohod Portugalaca ka tri zaista važna boda, usledio je odgovor danske selekcije. Bila je to sjajna akcija Romedala, Krona Delija i Bentnera, koja je okončana odličnom reakcijom gorostasnog napadača Arsenala.

 Zanimljivo ovo je bio peti pogodak Bentnera na ukupno šestom meču protiv selekcije Portugala.

 Na početku drugog poluvremena odmah velika šansa za Portugalce. Ronaldo je istračao sam ispred Andersena, ali je danski golman bio uspešniji, odlično je ušao u šut zvezdi Real Madrida i otklonio veliku opasnost.

 Siloviti napadi Portugala usporili su posle 15 minuta igre u nastavku meča, nakon čega su izabranici Mortena Olsona konačno mogli da odahnu i vrlo brzo odgovore. Najizgledniju šansu za promenu reultata imao je Kvist čiji je udarac sa oko 25 metara završio tik pored gola nemoćnog Patrisija.

 Nakon toga su Portugalci usporili ritam, prepustili Dancima loptu i čekali šansu da iz kontranapada ugroze mrežu Andersena. Baš takva situacija iznedrila je novu stopostotnu šansu za Kristijana Ronalda u 78. minutu, ali se kapiten Portugala ponovo obrukao. Kolosalnoj prilici prethodila je nova sjajna asistencija Nanija.

 

Taman kada su svi pomislili da bi rezultat 2:1 mogao da bude konačan na ovom meču usledili su novi šokantni momenti na Areni u Lavovu. Neverovantni Niklas Bentner umalo je bio koban za Portugalce, protiv kojih je uspeo da upiše i šesti pogodak na isto toliko mečeva. Visoki golgeter je ovoga puta odlično reagovao na centaršut Larsa Jakobsena i izjednači rezultat na 2:2 u 80. minutu.

Ipak, spas za Portugalce je stigla tri minuta pre kraja meča od Silvestrea Varele koji je u 84. minutu ušao umesto Meireleša. Varela se u prvi mah spetljao nakon centaršuta Koentraa, ali je iz okreta poslao pravu bombu u mrežu nemoćnog Andresena i doneo veliku radost portugalskim navijačima

 

DANSKA – PORTUGAL 2:3 (1:2)

 

STADION: Arena Lavov

GLEDALACA: 34.900

SUDIJA: Krejg Tompson (Škotska)

ŽUTI KARTONI: J. Poulsen, Jakobsen - Meireleš, Ronaldo

STRELCI: Bentner 41, 80. - Pepe 24, Postiga 36, Varela 87. minut

 

DANSKA (4-5-1): Andersen - Kjer, Ager, S.Poulsen, Jakobsen - Kvist, Zimling, Eriksen, Kron-Deli (od 90. Šene), Romedal (od 60. Mikelsen) – Bentner.

 

PORTUGAL (4-3-3): Patrisijo - Žoao Pereira, Bruno Alveš, Pepe, Koentrao - Veloso, Mutinjo, Meireleš (od 84. Varela) - Nani (od 88. Rolando), Ronaldo, Postiga (od 64. Oliveira).

 

 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: