Nazad

F1: Haos na startu, pa pobeda Batona

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 02.09.2012 - 19:11

Vozač Meklarena najbolji na stazi "Spa Frankoršamp" na kojoj je vožena 12. trka ovogodišnjeg šampionata, koja je počela masovnim sudarom vozača u prvoj krivini. Pogledajte.

 Dženson Baton prvi je prošao kroz cilj staze "Spa Frankoršamp" na kojoj se vozi Velika nagrada Belgije. Britanac je do druge pobede ove sezone, a 14. u karijeri, došao na svojoj jubilarnoj, 50. trci u Meklarenu.

 
Drugoplasirani je bio branilac titule Sebastijan Fetel, a treći na pobedničkom postolju bio je Kimi Raikonen. Četvrto mesto zauzeo je Hulkenberg, peto Felipe Masa, a šesto Mark Veber. Iza njih je trku završio sedmostruki šampion Mihael Šumaher.
 
Baton je pobedom zaokružio sjajan vikend, s obzirom da je bio odličan i u kvalifikacijama jer je zauzeo pol poziciju dan ranije. Ubedljiv je i vrlo dominantan bio takmičar Melakrena na stazi, ostvario je svojevrstan rekord jer je prvi vozač kojem je ove sezone pošlo za rukom da bude lider trke od početka do kraja!
 
Ipak jurnjava na stazi "Spa Frankoršamp" još se nije ni zahuktala kako treba a već su krenuli problemi. 
 
Veliki haos nastao je u prvoj krivini kada je Luis Hamilton izleteo sa staze, a pri tome je pokupio Meksikanca Peresa i Španca Alonsa, a iz trke je ispao i Francuz Roman Grožan, čiji je bolid bukvalno leteo u vazduh...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: