Nazad

F1: Zaglavljeni u blatu Silverstouna

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 07.07.2012 - 15:55

Organizatori trke za Veliku nagradu Engleske zamolili gledaoce da ne dolaze na subotnji trening na Silverstoun, jer će se "udaviti" u blatu.

Ne gledaju samo organizatori Vimbldona u nebo. Doduše, Centralni teren prestižnog teniskog turnira ima krov, ali je tokom dve nedelje bilo problema zbog kiše, jer na ostalim terenima nije moglo da se igra.

Bitku sa vremenom vode i organizatori trke za Veliku nagradu Engleske u Silverstounu.

Organizatori su zamolili one koji su kupili karte, a njih je između dvadeset i trideset hiljada(!) da danas ne dolaze na zvaničan trening, jer je jaka kiša napravila prave močvare oko staze, odnosno na prilazima stazi.

Mnogi automobili su u petak ostali zaglavljeni u blatu, a oni koji su dolazili pešice, loše su se proveli ako na nogama nisu imali gumenjake. Sve je podsetilo na čuveni muzički festival Glestonberi, gde se bez "gumenjaka" ne ide.

"Izvinjavam se svima. Osećam se odgovornim i gotovo da bih zaplakao", izjavio je glavni menadžer trke Ričard Filips.

Prema rečima organizatora, svima onima koji nisu mogli da dođu, a mnogi su bili vraćeni, jer nije bilo mogućnosti da parkiraju automobile, biće refundiran novac. A za trku u nedelju očekuje se i do 125.000 ljudi!

Još nije poznato da li će gledaoci moći da dođu automobilima u nedelju, jer kiša ne prestaje, a parking prostori su poplavljeni.

Oganizatori su suočeni sa velikim finansijskim gubitkom, a nešto slično se dogodilo 2000. godine.

"Ne znam tačnu cifru, ali ovo će nas koštati nekoliko stotina hiljada funti", kaže PR trke 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: