Nazad

Federer: Đoković je pokazao zašto je na vrhu, nadam se da ću uspeti da ga pobedim

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Svetski sport - Subota 13.07.2019 - 11:06

Bilo je teško protiv Rafe, odigrao je neke neverovatne udarce. Nisam siguran šta je odlučilo - rekao je Rodžer

Bilo je teško protiv Rafe FOTO: AP
Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je uživao u polufinalnom meču Vimbldona protiv Španca Rafaela Nadala i da se nada da može da pobedi u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.
 
Federer je pobedio Nadala sa 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 i rekordni 12. put se plasirao u finale Vimbldona.
 
- Premoren sam. Bilo je teško na kraju. Rafa je odigrao neverovatne udarce kako bi ostao u meču. Meč je odigran na veoma visokom nivou. Nisam siguran šta je odlučilo, u nekim momentima sam bio dobar na servisu, ali najvažniji poeni u meču su išli na
moju stranu. Bilo je tesnih i dugih razmena udaraca - rekao je Federer posle meča.
 
To je bio 40. meč Federera i Nadala i 16. pobeda švajcarskog tenisera.
 
- Prvi set je bio važan, poveo sam i pokušao da zaštitim prednost. On se vratio snažno u drugom setu. Bilo je uživanje igrati danas - rekao je Federer.
 
Federer će u nedelju igrati protiv branioca titule srpskog tensisera Novaka Đokovića, koji je posle četiri seta pobedio Španca Roberta Bautistu Aguta. 
 
- Odigrao je sjajno protiv Bautiste Aguta. Igra fenomenalan turnir, Novak je ponovo na vrhu, brani titulu i pokazao je zašto je to tako. Nadam se da ću moći da ga pobedim, ali biće vrlo teško. Veoma sam uzbuđen - naveo je osmostruki šampion Vimbldona.
 
Federer će igrati za 21. grend slem titulu a Đoković za 16.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: