Nazad

Federer: Novak je favorit

Izvor: B92 - Svetski sport - Utorak 28.08.2012 - 13:34

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da Novak Đoković zaslužuje epitet favorita na poslednjem Gren slemu sezone, US Openu.

 Takmičenje u Njujorku počelo je u ponedeljak, a Federer je na startu bez problema pobedio domaćeg tenisera Donalda Janga sa 6:3, 6:2, 6:4.

 
Đokovića tek u utorak čeka duel sa Paolom Lorencijem iz Italije, kojim počinje odbranu titule osvojenu prošle godine na US Openu.
 
„I dalje mislim da je Novak favorit za titulu ovde“, rekao je Federer posle pobede na startu takmičenja u Njujorku, „On je branilac titule, osvojio je više titula od ostalih igrača na tvrdoj podlozi prethodnih godina, a takođe me je pobedio ovde u poslednje dve godine“. 
 
Federer je bio veoma zadovoljan posle pobede u prvom kolu, za koju mu je bilo potrebno tek nešto više od sat i po vremena. 
 
„Mislim da je ovo bio dobar start u veoma teškim uslovima“, rekao je Federer, „Donald je veoma talentovan igrač, nikada nisam igrao ranije protiv njega i zadovoljan sam“. 
 
U narednom kolu Federer se sastaje sa nemačkim teniserom Bjernom Fauom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: