Nazad

Federer se povukao sa ATP kupa

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Sreda 30.10.2019 - 13:17

Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je da neće igrati na ATP kupu u januaru u Australiji, pošto želi da provede više vremena sa porodicom.

Povlači se sa velikim žaljenjem FOTO: Getty images
Na prvom ATP kupu, koji se od 3. do 12. januara održava u Australiji, učestvovaće 24 ekipe na osnovu plasmana na svetskoj rang-listi najboljih tenisera.
 
"Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Posle razgovora sa porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dve nedelje koje ću provesti duže kod kuće, dobro uticati na porodicu i na moj tenis", naveo je Federer, saopštili su organizatori.
 
Takmičenje na ATP kupu održaće se u Brizbejnu, Pertu i Sidneju.
 
Prvi teniser sveta Novak Đoković i drugi na ATP listi Rafael Nadal potvrdili su učešće.
 
Do sada se kvalifikovalo 18 zemalja, uz to da je domaća selekcija dobila vajldkartu, a posle 13. novembra biće poznato još šest učesnika.
 
Ekipe će biti podeljenje u šest grupa po četiri, igraće se po sistemu svako sa svakim, a pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane plasiraće se u finale u Sidneju.
 
U svakom meču igraće se dva singla i dubl.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: