Nazad

FIBA odredila datume: Košarkaši Srbije se sledeće godine bore za plasman na OI

Izvor: Beta, OK Radio - Svetski sport - Petak 15.05.2020 - 12:01

Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu

Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je danas da će se kvalifikacioni turniri košarkaša za Olimpijske igre u Tokiju održati od 29. juna do 4. jula 2021. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.
 
FIBA se konsultovala sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) u vezi sa kvalifikacionim turnirima za Igre u Tokiju narednog leta, a uzeti su u obzir opterećenje igrača, pripreme reprezentacija i kalendari nacionalnih liga.
 
Kako se navodi u saopštenju, MOK je odobrio termine zbog tih faktora ali i okolnosti zbog kojih su Olimpijske igre pomerene za naredno leto.
 
Izvršni komitet FIBA je prošle godine dodelio domaćinstvo kvalifikacionih turnira Beogradu, Splitu, Viktoriji i Kaunasu.
 
Ukupno 24 reprezentacije će se boriti na ta četiri turnira, a pobednici svakog turnira plasiraće se na Olimpijske igre, koje su na programu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: