Nazad

FUDBAL: Brazilci se prošetali do četvrtfinala

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 01.08.2012 - 19:13

Brazil završio nastup u grupnoj fazi sa maksimalnim učinkom. Ide dalje zajedno sa Egiptom, koji je u direktnom okršaju eliminisao Belorusiju.

  Selekcija Brazila na impresivan način se plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira, savladavši Novi Zeland rezultatom 3:0.

Četa koju sa klupe predvodi Mano Menezeš još jednom je demonstrirala klasu i učvrstila status glavnog favorita za zlato. Uostalom, Brazilcima su ove Igre usputna stanica na putu ka Svetskom prvenstvu 2014, čiji će biti domaćini...

Novi Zeland uspeo je da uputi samo jedan šut u okvir gola, dok su mrežu golmana O'Kifa redom tresli desni bek Portoa Danilo, centarfor Internasionala Leandro Damjao i "vezista" Totenhema Sandro.

U finišu je zbog dva žuta kartona isključen defanzivac Aleks Sandro, koji neće imati pravo nastupa u četvrtfinalu, protiv drugoplasirane ekipe grupe D (Honduras ili Japan, eventualno Maroko, za šta su šanse vrlo male).

Drugi četvrtfinalista iz C grupe postao je Egipat, koji je u Glazgovu nadigrao Belorusiju i pobedom od 3:1 "skočio" među osam najboljih na OI.

Talentovani napadač Mohamed Salah, od ovog leta član Bazela, upisao se u listu strelaca na sva tri meča grupne faze.

Šansu da urade isto to u večernjim časovima će imati Džeri Bengtson (Honduras) i Pape Musa Konate (Senegal), koji su u prva dva kola dali po tri gola.

REZULTATI I PAROVI 3. KOLA:

Grupa A

Velika Britanija - Urugvaj 20.45
Senegal - Ujedinjeni Arapski Emirati 20.45

TABELA: V. Britanija 4, Senegal 4, Urugvaj 3, UAE 0 bodova.

Grupa B

Meksiko - Švajcarska 18.00
Južna Koreja - Gabon 18.00

TABELA: Meksiko 4, Koreja 4, Švajcarska 1, Gabon 1.

Grupa C

Brazil - Novi Zeland 3:0 (2:0)
/Danilo 23, Damjao 29, Sandro 52/

Egipat - Belorusija 3:1 (0:0)
/Salah 56, Mohsen 73, Abutrika 79 - Voronkov 87/

TABELA: Brazil 9, Egipat 4, Belorusija 3, Novi Zeland 1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: