Nazad

Grupa C - dve dvojke, duplo pečenje i "vatreni" rasplet

Izvor: Sportske - Svetski sport - Ponedeljak 18.06.2012 - 14:19

Pred poslednje mečeve u grupi C fudbal nije tema. Italijani strahuju, Španci ih uveravaju u poštenje, Hrvatska gleda sebe, Trap obećava borbu protiv zemljaka...

Dva mesta, tri putnika. Rasplet u grupi C videćemo večeras, Španija, Hrvatska i Italija bore se za četvrtfinale, jedna ekipa večeras ide kući.

Malo ko je pričao o igri, Italijani se pribojavaju remija od 2:2 između Hrvatske i Španije koji bi ih eliminisao, bez obzira na to šta urade protiv Republike Irske.

"Italija ne treba da sumnja u naše poštenje. Igramo bez kompleksa, protivnik nam je najbolji tim na svetu, ali nismo bez šansi. Mada, biće nam potrebna utakmica života da pobedimo Špance", rekao je Slaven Bilić.

On dodaje da je Španija pokazala dva lica i da je izvukao pouke iz remija aktuelnog šampiona sa Italijanima na startu.

Nema problema sa timom, na teren će standardna postava.

Pletikosa, Srna, Šinenfeld, Ćorluka, Strinić,
Rakitić, Vukojević, Modrić, Perišić,
Mandžukić, Jelavić.

I protivnički selektor Del Boske ne želi da priča o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom.

"To je van svake pameti. Mi smo sportisti, igramo da pobedimo. Ne zanimaju nas kalkulacije, ne znam kako je to igrati na remi. Mi jesmo bolji tim od Hrvata, ali to ne znači ništa pre meča. Ako ne budemo na svom nivou, lako možemo da se okliznemo. Pogledajte šta se desilo Rusima", upozorava Del Boske.

Stvari su legle na svoje mesto, Španci će početi sa Toresom, Fabregas će šansu čekati sa klupe.

Kasiljas,
Arbeloa, Ramos, Pike, Alba,
Alonso, Buskets, Ćavi, Inijesta, Silva,
Tores.

Španci su u najboljoj situaciji, svako remi im je dovoljan za prolazak.

Italija mora da osluškuje vesti iz Gdanjska, ali ne sme da zaboravi da je uslov da uopšte razmišlja o četvrtfinalu pobeda protiv Iraca.

Neće imati popusta kod zemljaka Trapatonija, iako je rival eliminisan.

"Nema šanse, izvešću najbolji tim, to je jednostavno poštovanje i protivnika i uopšte doprinos regularnosti", kaže najtrofejniji italijanski trener.

Given,
O'Ši, St Ledžer, Dan, Vord,
Mekgidi, Vilan, Endrjus, Daf,
Kin, Dojl.

Italijani sumnjaju u Hrvate i Špance, opekli su se 2004. ali ipak preovladava mišljenje da bi trebalo da se okrenu sebi.

"Ne možemo da utičemo na ono što će se dešavati uz Gdanjsku. Moramo da mislimo na Republiku Irsku. Ubeđen sam da imamo dovoljno kvalitetan tim da pobedimo rivala", kaže Prandeli.

Italiji je potrebna i ubedljiva pobeda, ako Španci i Hrvati završe 1:1, jer u tom slučaju gleda se gol razlika, a tu već odlučuju mečevi protiv Iraca. Španija je bila ubedljiva, Hrvatska je slavila sa 3:1, a pobeda od jednog gola razlike, za Italijane bi bila pirova, ako u Gdanjsku završi 1:1.

Prandeli razmišlja o povratku oporavljenog Barzaljija, što znači da bi u vezni red mogao da se vrati De Rosi.

Bufon,
Kjelini, Bonući, Barzalji,
Mađo, De Rosi, Pirlo, Markizio, Đakerini,
Di Natale, Kasano. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: