Nazad

Gvardiola: Isključivo govorimo o nama, nama i nama

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Utorak 04.05.2021 - 12:07

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas da će revanš meč polufinala Lige šampiona protiv PSŽ-a biti najteži za njegov tim u ovoj sezoni.

FOTO: EPA-EFE
Mančester Siti je zabeležio pobedu od 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici u gostima u Parizu i nalazi se na korak od istorijskog prvog plasmana u finale Lige šampiona.
 
Gvardiola čitavu deceniju nije uspeo da se plasira u finale, još od 2011. kada je i osvojio titulu kao trener Barselone.
 
"Iz mog iskustva revanš polufinala je uvek težak. Ulazite u utakmicu svesni rezultata prvog meča i sa mislima na finale i ponekad zaboravite šta je potrebno da uradite – da pobedite rivala. Zato je revanš psihički veoma zahtevan. Finale je nešto sasvim drugo", rekao je Gvardiola.
 
Španski stručnjak ima dovoljno iskustva da zna da je njegov tim još uvek daleko od završnog meča u Istanbulu.
 
"Za većinu u klubu ovo je prvi meč ovakve važnosti. Iako smo svesni koliki je ulog u pitanju, ne smemo da dozvolimo da nas obuzmu prevelike emocije. Moramo da ostanemo smireni", izjavio je Gvardiola.
 
Gvardiola je naglasio da ne razmišlja o protivniku i rezultatu prvog meča i da to pokušava da prenese i na igrače.
 
"Isključivo govorimo o nama, nama i nama i o tome šta je potrebno da učinimo da bi se plasirali u finale", kazao je on.
 
Revanš polufinala Lige šampiona između Sitija i Pari Sen Žermena na programu je u utorak od 21 čas na stadionu Etihad.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: