Nazad

Gvardiola: Znam da nećemo uživati u finalu protiv Čelsija

Izvor: N1, OK Radio - Svetski sport - Subota 29.05.2021 - 12:00

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola dobro zna šta je finale Lige šampiona pošto je svojevremeno dva puta osvajao ovaj trofej kao trener Barselone, ali sad ima veliki pritisak da popularnim Građanima donese toliko željeni trofej namenjen najboljem timu Evrope.

FOTO: Reuters
Dobro zna Španac zašto je 1. jula 2016. godine doveden u Mančester Siti. I bez obzira što je do sada osvojio tačno deset trofeja, uključujući tri Premijer lige u poslednje četiri sezone, svestan je da se od njega traži da na Etihad donese pehar Lige šampiona.
 
„Tek sad je ovih mojih pet godina ovde dobilo smisao„, rekao je Pep Gvardiola kad je pobedom nad Pari Sen Žermenom tek iz petog pokušaja (prethodnih godina ga zaustavili Monako, Liverpul, Totenhem i Lion), uspeo da stigne do finala Lige šampiona.
 
Svestan je da će tih pet godina dobiti „potpun“ smisao tek ako Siti u finalu bude bolji od Čelsija. To neće biti nimalo lako. Bez obzira na Sitijevu dominaciju u Premijer ligi, londonski Plavci su ih jedini dva puta pobedili ove godine. Najpre u polufinalu Fa kupa na Vembliju (0:1), zatim i u premijerligaškom meču na Etihadu posle preokreta (1:2).
 
Očekuje ih još jedan težak meč protiv Tomasa Tuhela i njegovih pulena.
 
„Tačno znam šta nas čeka protiv Čelsija. Neće to biti igra za uživanje. Prilično sam siguran da ćemo morati dobro da se napatimo da bismo pobedili u finalu. Lepo je reći ‘momci, izađite na teren i uživajte’, ali ponekad to nije moguće. Morate da se prilagodite situaciji i žrtvujete da biste stigli do cilja„, poručuje menadžer Sitija.
 
 
 
Zna sastav i taktiku za finale
 
Gvardiola kaže da nema nedoumica pred finale. Zna ko će igrati i kakvu će igru pripremiti. Jedini mu je zadatak da svoje momke opusti. Svestan je da to neće biti lako.
 
„Znam na koji način želimo da igramo, u kom sastavu i ne bih da puno smetan igračima pred sam meč. Za sve njih biće veliko iskustvo da budu deo svega ovoga. Tačno znam i šta ću im reći pre nego što izađemo na teren. Svima koji se budu osećali nervozno i zabrinuto, reći ću da je to normalno. Ovo je finale Lige šampiona„.
 
Pep Gvardiola ima priliku da osvoji Ligu šampiona tačno deset godina od svog drugog trijumfa u ovom takmičenju kao trener. Bilo je to 28. maja 2011. na Vembliju protiv Mančester Jujnateda kad su Leo Mesi i kompanija slavili sa 3:1 protiv Fergusonovih momaka. U tom finalu je kapiten Crvenih đavola bio Nemanja Vidić.
 
Gvardiola je i svoju prvu Ligu šampiona osvojio protiv Mančester Junajteda – dve godine ranije u Rimu (27. maj 2009). Tada je bilo 2:0 za Barsu golovima Samjuela Eta i posebno omalenog Lea Mesija – njegov čuveni gol kad je udarcem glavom nadmudrio 1.96m visokog Van der Sara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: