Nazad

Hakeri napadaju premijerligaše i skidaju im pare od transfera

Izvor: Mozzart sport, OK Radio - Svetski sport - Četvrtak 23.07.2020 - 12:32

Najveći gubitak čak 4.000.000 funti! Prosek “skromnih” 10.000 evra

Najveći gubitak čak 4.000.000 funti FOTO: Pixabay
Gde ima para ima i prevara i lopopvluka, pa ni fudbalski svet nije pošteđen. Pa je tako poslednji izveštaj britanskog Centra za nacionalnu sajber bezbednost (NCSC) otkrio da je baš nedavno jedan klub umalo oštećen za 1.000.000 funti u hakerskom napadu koji je u poslednjem trenutku blokirala banka.
 
Sajber kriminalci su naime hakovali mejlove direktora jednog pd premijerligaških klubova i umalo deo para od transfera nisu uspeli da prebace na sopstveni račun.
 
Izveštaj NCSC-a dalje kaže da 70 odsto velikih sportskih organizacija u Velikoj Britaniji svake godine pretrpi nekakvu vrstu napada. To je više nego duplo više od proseka u drugim biznis industruijama zbog čega NCSC apeluje na klubove da obrate pažnju na bezbednost.
 
Hakeri su toliko domišljati da je jedna utakmica umalo odložena jer je fudbalskom klubu blokiran sistem kapija kroz koje navijači ulaze na stadion. Da ne pominjemo koliko su pojedini sportisti individualno izgubili kupujući razne stvari na iBeju od prevaranata.
 
NCSC dodaje i da je najveći pojedinačni gubitak – ne navodi se da li za individuu ili spotsku orgnizaciju - iznosio čak 4.000.000 funti, a da je prosek po napadu minus od 10.000.
 
Najraširenija taktika upada u računarski sistem su naravno maliciozni mejlovi. Dakle, pazite šta otvarate.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: