Nazad

Haos u Podgorici: Prebijen portparol Slaska

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 19.07.2012 - 15:08

Poljski navijači izazvali nerede, a domaći huligani "uzvratili" prebijanjem gostujućeg portparola i krađom stvari fudbalera.

  Kako prenose crnogorski mediji, navijači Slaska sukobili su se sa policijom u Donjoj Gorici, predgrađu Podgorice, gde je grupa od 30 huligana izašla iz autobusa i napala saobraćajne policajce, kojima su pritekli u pomoć pripadnici Posebne jedinice policije i uz upotrebu sile ugurali ih u autobus.

Nezvanično se saznaje da je u incidentu povređen najmanje jedan poljski navijač.

Pristalice poljskog kluba sukobile su se sa policijom i ispod južne tribine podgoričkog stadiona, gde je nekoliko njih zadobilo lakše povrede. Policija je uz velike napore kontrolisala situaciju, sprečavajući da dođe do kontakta između Poljaka i navijača Budućnosti, koji su pokušali da se sa njima obračunaju.

Slask je pobedio rezultatom 2:0, a revanš je sledeće nedelje u Vroclavu.

S druge strane, poljski mediji javljaju da su domaći huligani prebili i portparola Slaska, a posle toga u incidentu na stadionu pokrali i neke stvari fudbalera gostujućeg tima.

"Osećam se nešto bolje, ali još me boli glava", izjavio je poljskom listu "Gazeta viborča" portparol kluba iz Vroclava, Mihal Mazur pošto je završio u hitnoj pomoći, posle napada nekoliko lokalnih huligana u centru Podgorice. 

Grupa od nekoliko huligana obučena u belo plave majice, boje domaćeg tima napala je Mazura iako nije imao vidna obeležja svog kluba kada ga je čula da na ulici telefonira na poljskom jeziku. 

Mazura su mlatili po glavi, oborili i šutirali a spasilo ga je obezbeđenje obližnjeg restorana, pišu mediji. 

Huligani su, kako javljaju poljski mediji, napali goste iz Poljske i na stadionu, pred početak utakmice, u trenutku kada su Poljaci unosili na stadion opremu fudbalera. 

Intervenisala je policija i rasterala huligane pendrecima, ali deo opreme i neke licne stvari fudbalera su ukradene, potvrdio je za "Gazetu viborču" Mazur. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: