Nazad

Het-trik Suaresa

Izvor: B92 - Svetski sport - Subota 28.04.2012 - 10:21

Fudbaleri Vigana nadomak su opstanka u Premijer ligi, pošto su deklasirali Njukasl sa 4:0 u 36. kolu engleske Premijer lige

Svonsi je protiv Vulverhemptona vodio sa 4:1, ali se meč završio rezultatom 4:4, dok su Sanderlend i Bolton remizirali 2:2.

 

Everton je bio ubedljiv sa Fulamom 4:0, Stouk i Arsena odigrali su nerešeno 1:1, a bez golova završen je gradski derbi Birmingema između VBA i Aston vile. U poslednjem subotnjem meču Liverpul je na gostovanju pobedio Norič sa 3:0.

 

Sva je prilika da će drugu godinu u nizu Vigan uspeti da se izvrsnim partijama u završnici zadrži u elitnom društvu. Nakon nedavnih pobeda nad Mančester junajtedom i Arsenalom, Vigan je sada dobio Njukasl sa 4:0 na svom terenu.



U 13. i 15. minutu golove je postigao 21-godišnji Nigerijac Viktor Mozes, koji igra odlično u poslednje vreme, a sav posao do kraja poluvremena završen je pogocima Šona Malonija i Franka di Santa.

 

Njukasl je tako doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona, pa će Čelsi i Totenhem eventualnim pobedama u nedelju pokušati da dodatno zakuvaju situaciju u borbi za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona.



Arsenal nije iskoristio kiks Njuklasla, odigrao je 1:1 sa Stoukom u gostima, pošto je najbolji igrač Premijer lige Robin van Persi doneo bod ’tobdžijama’ nakon vodećeg gola Krauča.
 


Dva gola koja je dao Junajtedu u prošlom kolu očigledno su inspirisala Nikicu Jelavića, koji je na meču sa Fulamom još jednom dokazao da je njegovo dovođenje iz Rendžersa bio pun pogodak menadžera Dejvida Mojesa.



Hrvatski napadač ponovo je dao dva gola, a pogotke za ’karamele’ u 14. ligaškoj pobedi još su dali Felaini i Kejhil.

 

 

Kevin Dejvis dao je oba gola za Bolton u remiju sa Sanderlendom, što bio moglo da se ispostavi vitalnim u borbi londonskog tima za opstanak. Već posle 15 minuta Svonsi je vodio sa 3:0 protiv Vulverhemptona, ali su ’vukovi’ do kraja izborili nerešen rezultat (4:4). Nenad Miljaš presedeo je ceo meč na klupi.



U poslednjem meču dana Liverpul je došao do 13. prvenstvene pobede, a junak meča bio je urugvajski napadač Luis Suares. U 24. minutu asistent Urugvajcu bio je Džerard, a samo četiri minuta kasnije Suares je ukrao loptu Vordu i precizno pogodio donji ugao.



Ipak, vrhunac meča došao je u 82. minutu kada je Suares ponovo oduzeo loptu Vordu i postigao je gol sa više od 40 metara.



Premijer liga, 35. kolo:
Everton – Fulam 4:0
Jelavić 7, 40, Felaini 16, Kejhil 60
Stouk siti – Arsenal 1:1
Krauč 9 - Van Persi 15
Sanderlend – Bolton 2:2
Bentner 36, Meklin 55 - Dejvis 26, 70
Svonsi – Vulverhempton 4:4
Orlandi 1, Alen 4, Dajer 15, Grejem 31 - Flečer 28, Džarvis 33, 69, Edvards 54
VBA – Aston Vila 0:0
Vigan – Njukasl 4:0

Mozes 13, 15, Maloni 36, Di Santo 45
Norič – Liverpul 0:3
Suares 24, 28, 82

nedelja:
14.30h Čelsi – Kvins Park Rendžers
17.00h Totenhem – Blekburn

ponedeljak:
21.00h Mančester siti – Mančester junajted

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: