Nazad

Hoće li Nole izdržati?

Izvor: Sportske - Svetski sport - Utorak 12.06.2012 - 10:25

Novak ima na oko veliku prednost na vrhu ATP liste, ali brani ogroman broj poena u narednih tri meseca, i tri titule, od toga dva Gren slema. Nadal za petama, Federer takođe ima šansu za vrh.

Novakova prednost na vrhu u odnosu na Nadala je stabilna - 2220 poena, dok je u odnosu na Federera Nole u plusu blizu 3000 poena.

Međutim, Novak brani ogroman broj poena u narednom periodu, dva gren slema, Montreal i finale Sinsinatija, što je ukupno 5600 poena. Nakon US Opena sledi olakšanje odnosno meseci u kojima nije igrao prošle godine.

Nadal brani duplo manje poena, oko 2600, izgubio je finala u Londonu i Njujorku, ali je recimo u Kanadi ispao na startu, a na Mastersu u Sinsiju je završio u četvrtfinalu.

Jasno je, da bi u slučaju da Novak ne odbrani titulu na Vimbldonu, ali i loše prođe na Mastersima već pre US Opena mogli da vidimo smenu na vrhu. Ali, daleko od toga da je gotovo, i sam Nadal će morati da igra mnogo bolje na betonu da bi se vratio na vrh.

Iz prikrajka vreba Federer, on brani tek nešto više od 1000 poena, Vimbldon je završio u četvrtfinalu, severnoameričke Masterse u trećem kolu, odnosno takođe četvrtfinalu, dok je jedino na US Openu stigao do polufinala. Iz njegovih izjava vidi se da smatra da je u odličnoj poziciji da preuzme vrh. Ipak, od njega ne zavisi ništa.

Sledi letnji rasplet, u sve to udenuta je i Olimpijada, predstoji mnogo uzbuđenja.

Inače, posle Rolan Garosa ništa se nije promenilo u vrhu, Janko je i dalje osmi, ali je njegova prednost nad Del Potrom dvadeset poena, top 10 završava Izner koji je smenio svog prijatelja Mardija Fiša.

Troicki je izgubio pet mesta, sada je 33. na ATP listi, nije odbranio osminu finala u Parizu.

Lajović je 193. Ćirić je ispao iz top 200, veliki pad doživeo je i Bozoljac koji je skliznuo tridesetak mesta, sada je 334. U top 400 su Ćaćić, Pašanski, Zekić i Bjelica, a Krajinović se vratio u top 500.




 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: