Nazad

Huligani napali sudije u Atini, Lamonika završio u bolnici!

Izvor: Mondo, OK Radio - Svetski sport - Subota 22.02.2020 - 14:18

Nepoznati napadači napali su i polomili staklo na taksiju u kojem su bili arbitri koji su sudili meč Panatinaikosa i Barselone u Evroligi, a iskusni italijanski sudija Luiđi Lamonika tom prilikom je povređen

Lamonika krenuo prema hotelu, napali ga momci na motorima.
Huligani u Atini napali su sudije koje su sudile meč Evrolige između Panatinaikosa i Barselone u petak uveče.
 
Nepoznati napadači presreli su taksi u kojem su bili arbitri Luiđi Lamonika, Slovenac Damir Javor i Turčin Emin Mogulkoc, zajedno sa Grkom Nikosom Picilkasom, razbili zadnje staklo na vozilu, a srča koja se razletela povredila je sudiju Lamoniku.
 
Grčki mediji prenose da se incident dogodio nedaleko od dvorane OAKA, kada su sudije krenule prema hotelu, a da su ih napali momci na motorima.
 
Italijanski arbitar prevezen je u bolnicu u Atini, gde su mu sanirane lakše povrede, a potom se posle ponoći u pratnji policije vratio u hotel.
 
Lamonika je policiji dao izjavu o napadu, a potom je u jutros, opet pod pratnjom, sproveden do aerodroma, odakle je poleteo za Italiju.
 
Điđi Lamonika najstariji je i najiskusniji sudija u Evroligi. Rođen je 1965. godine u Peskari, a internacionalni sudija je od 1996. godine. Sudio je više puta mečeve na svim velikim takmičenjima - Evropskom prvenstvu, Svetskom šampionatu, Olimpijskim igrama, kao i na završnim turnirima Evrolige - Fajnal foru. Prošle godine za zasluge u sportu ukazana mu je najveća državna počast - dodeljen mu je Orden zasluga Republike Italije.
 
Grčka policija odmah je pokrenula istragu nakon napada huligana u Atini.
 
Panatinaikos je ugostio Barselonu u 25. kolu Evrolige u Atini i pretrpeo poraz rezultatom 92:81.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: