Nazad

Igrači Čelsija žele trofej LE

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 06.12.2012 - 13:19

Fudbaleri Čelsija David Luis, Huan Mata i Sesar Aspilikueta bili su razočarani posle ispadanja iz Lige šampiona u sredu uveče.

ilustracija

Čelsi je u duelu sa Nordšelandom slavio sa 6:1, međutim, u drugom meču, koji je direktno odlučivao da li će Čelsi proći u nokaut fazu, Juventus je savladao Šahtjor sa 1:0 u gostima.

To je prvi put u istoriji takmičenja da osvajač trofeja ispadne u grupnoj fazi, a igrači 'plavaca' bili su jako razočarani uprkos velikoj pobedi. Ipak, puni su optimizma i smatraju da će osvojiti Ligu Evrope.

"Spreman sam da zaigram u Ligi Evrope kao da je Liga šampiona. Voleo bih da u karijeri osvojim i ovaj trofej, to bi stvarno bilo sjajno. Prošle sezone osvojili smo najelitnije takmičenje, a sada smo ispali u grupnoj fazi, i svi smo tužni zbog toga, ali šta ćemo, moramo da budemo skoncentrisani i nastavimo da treniramo i dalje maksimalno ozbiljno", rekao je štoper ekipe David Luis.

Plejmejker Čelsija Huan Mata priznao je da je ekipa uradila sve da pobedi Nordšeland, ali da to nije bilo dovoljno za prolaz dalje, jer je tim ispustio bodove u prethodnim duelima.

"Uradili smo sve što je u našoj moći, međutim, to nije bilo dovoljno. Odigrali smo sjajnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, ali smo jako razočarani zbog toga što smo ispali. Hteli smo da prođemo u nokaut fazu, jer smo aktuelni šampioni, ipak, sada moramo da se potrudimo da osvojimo Ligu Evrope. Problem nije bio susret sa Nordšelandom, već prethodni mečevi, gde smo izgubili dosta bodova. Liga Evrope je nov izazov za nas, i daćemo sve od sebe da osvojimo trofej", konstatovao je Mata nakon bolnog ispadanja.

Desni bek Sesar Aspilikueta žali zbog šanse da osvoji Ligu šampiona, ali dodaje da je i Liga Evrope jako takmičenje i da se tim sada okreće ka Ligi Evrope.

"Istina, Liga Evrope nije Liga šampiona, međutim, oba takmičenja su jako atraktivna i sada moramo da budemo fokusirani i osvojimo još jedan evropski pehar", zaključio je Aspilikueta.

Čelsi u subotu očekuje duel sa Sanderlendom u 16. kolu Premijer lige, a nakon toga i Svetsko klupsko prvenstvo, kada u polufinalu čeka pobednika četvrtfinalnog susreta Ulsana i Montereja.

Više o Svetskom klupskom prvenstvu pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: