Nazad

Ipak špansko finale...

Izvor: Sporske.net - Svetski sport - Petak 27.04.2012 - 08:54

* Za razliku od Lige šampiona, u Ligi Evrope gledaćemo špansko finale

Lisabonski Sporting bio na pragu produžetaka na San Mamesu, ali je domaći Bilbao golom Ljorentea doneo novo veliko slavlje svojim navijačima u ovom takmičenju. U drugom polufinalu, Atletiko ponovo bolji od Valensije.

Mnogo više neizvesnosti doneo je duel na San Mamesu, između domaćeg Bilbaa i Sportinga iz Lisabona.
 
Portugalci su prvi meč dobili 2:1, večeras su Baskijci vodili identičnim rezultatom do samog finiša, a onda je Ljorente sprečio da meč ode u produžetke, postigavši gol odluke za konačnih 3:1 u revanšu.
 
Poveli su domaći u 17. minutu golom Susaete, stekli rezultat koji ih vodi u finale, ali im je situaciju zakomplikovao izjednačujući gol Holanđanina van Volfsvinkela u 44. minutu.
 
Ipak, samo minut kasnije, domaći ponovo vode, a gol uoči odlaska na odmor postigao je Gomez.
 
Taj rezultat ostao je na snazi do samog finiša, kada je Ljorente u 88. minutu, posle sjajnog driblinga Gomeza na levoj strani, doneo ogromnu radost domaćim navijačima i zasluženi plasman svom timu u finale Lige Evrope. 
 
Rival Baskijcima biće madridski Atletiko, koji je posle 4:2 u prvom meču, slavio i večeras na Mestalji rezultatom 1:0.
 
Jedini gol postigao je Adrijan u 60. minutu, a gosti su u 76. minutu ostali bez isključenog Tijaga, koji će zbog jednog nepromišljenog poteza (udario šamar Soldadu) propustiti finale u Bukureštu...  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: