Nazad

Istinska sramota fudbala (VIDEO)

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 03.05.2012 - 16:10

Fudbalski savez Srbije ne podržava potez Adema Ljajića koji je isprovocirao Delija Rosija, ali ističe u svom saopštenju da se "reakcija od strane trenera ne može ni sa čim opravdati i predstavlja istinsku sramotu za sve fudbalske radnike".

Ni Fudbalski savez Srbije nije ostao po strani, posle nečuvenog gafa (ako se to tako može nazvati) koji je napravio sada već bivši trener Fiorentine Delio Rosi.

On je u četvrtak uveče pesnicama nasrnuo na srpskog fudbalera Adema Ljajića, koji ga je isprovocirao aplauzom zbog zamene u prvom poluvremenu utakmice Fiorentina - Novara. Bio je to događaj koji je podelio ljude i u Fiorentini i navijače i medije u Italiji.

Tim povodom, FSS je na svom zvaničnom portalu objavio:

"Fudbalski savez Srbije najoštrije osuđuje viđene scene na utakmici italijanskog prvenstva između Fiorentine i Novare, kada je u 32. minutu trener domaće ekipe Delio Rosi fizički nasrnuo i zadao veći broj udaraca igraču svoje ekipe i reprezentativcu Srbije Ademu Ljajiću.

U prvoj reakciji na ovaj nemio događaj, u potpunosti stran sportu, smatramo za sasvim primerenu odluku čelnika Fiorentine, koji su odmah posle utakmice smenili trenera Rosija.

U prošlosti, a pogotovo u deceniji iza nas, veliki broj srpskih igrača i fudbalera koji su igrali u klubovima naše Superlige, karijeru su nastavljali u Fiorentini. Uz to, trener ovog kluba do skora je bio Siniša Mihajlović. Sve to dokazuje odlične profesionalne relacije koje su predstavnici kluba iz Firence imali sa mnogim klubovima i pojedincima iz Srbije, što je nas činili posebno radosnim.

Uz to, saradnja između Fiorentine i FS Srbije je u prethodnom periodu bila na vrhunskom nivou. Naše odnose su krasili međusobno poverenje i poštovanje, tako da se nikada nismo susreli sa problemima vezanim oko oslobađanja igrača za nastupe u našim nacionalnim selekcijama.

Naša primarna želja je da očuvamo odnose sa Fiorentinom upravo na tom nivou.

Međutim, koristimo priliku da uputimo reči podrške Ademu Ljajiću u verovatno za njega najtežem trenutku u karijeri i da mu poručimo da smo uz njega. Naravno, ne podržavamo Ljajićev gest iskazan prilikom zamene tokom prvog poluvremena, jer igrač-profesionalac mora da se povinuje svakoj odluci trenera. Međutim, iskazana reakcija od strane trenera Rosija se ne može ni sa čim opravdati i predstavlja istinsku sramotu za sve fudbalske radnike", napisano je u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: