Nazad

Italija sa Hrvatima i dalje nikako!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 14.06.2012 - 20:31

Italija povela golom Andree Pirla u 40. minutu, izjednačio Mario Mandžukić u 71. Hrvati nikad nisu izgubili drugu utakmicu na velikim takmičenjima.

Hrvati su odoleli Italijanima, ponovo!

Nikada Italijani do sada nisu uspeli da dobiju Hrvate na velikim takmičenjima, a nisu uspeli ni u 2. kolu Grupe C Evroposkog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Hrvatska je na korak od plasmana u nokaut fazu, ali ni Italija nije bez šansi.

Hrvatska - Italija 1:1 (0:1). Italija je povela golom Andree Pirla iz slobodnjaka u 40. minutu, izjednačio je Mario Mandžukić u 71. Njegov treći gol na ovom turniru!

Mandžukić se tako izjednačio sa Davorom Šukerom na listi najboljih strelaca Hrvatske na evrpskim prvenstvima, kao i sa najboljim strelcima aktuelnog Eura Alanom Džagojevim iz Rusije i Mariom Gomezom iz Nemačke.

Sa četiri osvojena boda sve je u rukama izabranika Slavena Bilića. Ali, u poslednjem kolu očekuje ih vrlo težak zadatak protiv Španije. U tom duelu im možda ni bod neće biti dovoljan. Italija će kartu za drugu rundu tražiti u duelu sa Republikom Irskom, u koji će ući kao apsolutni favorit.

"Azuri" i dalje nemaju pobedu protiv Hrvatske u važnim takmičarskim utakmicama, a samo su je jednom pobedili od ukupno sedam odigranih duela. Naše komšije imaju četiri trijumfa od kojih je najvažniji onaj iz 2002. na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

"Kockasti" su tada pobedili, ali nisu prošli grupu.

Iako su postojale spekulacije da će Mario Baloteli protiv Hrvatske ostati na klupi, a Ćezare Prandeli sistem igre promeniti iz 3-5-2 u 4-4-2, selektor Italije, za drugi meč na Euru, nije napravio nikakve promene u početnom sastavu u odnosu na meč sa Španijom.

Zadovoljan izborom protiv Republike Irske (3:1) bio je i Slaven Bilić.

HRVATSKA: Pletikosa - Strinić, Šildenfeld, Ćorluka, Srna - Perišić (od 68' Pranjić), Modrić, Vukojević, Rakitić - Jelavić (od 83' Eduardo), Mandžukić (od 90+3' Kranjčar).

ITALIJA: Bufon - Kjelini, De Rosi, Bonući - Đakerini, Tijago Mota (od 63' Montolivo), Pirlo, Markizio, Mađo - Baloteli (od 70' Di Natale), Kasano (od 84' Đovinko). 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: