Nazad

Jelena Janković u četvrtfinalu

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 20.07.2012 - 12:50

Srpkinja u tri seta nadigrala Mađaricu Melindu Cink, 2:1 (2:6, 6:4, 6:4), naredna rivalka Jung Jan Čan iz Kineskog Tajpeha.

  Jelena Janković je uspela da preskoči prvu prepreku na turniru u Karlsbadu. Borbena Mađarica Melindu Cink bila je tvrd orah, odlično je otvorila meč, osvojila prvi set.

Naša teniserka, inače treći nosilac na turniru,.uspela je da podigne kvalitet svoje igre u nastavku duela. Viđeno je dosta preokreta, Jankovićeva je spasila čak 20 od 24 brejk lopte.

Nije bivši broj jedan blistala u ovom meču ali je i ovakva partija bila dovoljna da izbori plasman u četvrtfinale. Nema sumnje da bi dobre partije i dobar rezultat u Kaliforniji podigli Jankovićevoj samopouzdanje uoči nastupa na Olimpijskim igrama.

"Imala sam problem i nije bilo lako. Morala sam da zapnem i nešto promenim. Ovo je bio jedan od onih dana kada vam ne ide, ali uspela sam da nađem način da pobedim",izjavila je Jankovićeva posle trijumfa nad Mađaricom.

U narednoj rundi takmičenja naša teniserka će igrati protiv Čang Jung-jan iz Kineskog Tajpeha. To će biti njihov prvi međusobni duel.

Turnir u kalifornijskom gradu Karlsbadu igra se za nagradni fond od 740.000 dolara, a pobednica će dobiti 500 WTA poena.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: