Nazad

Juve deklasirao Romu

Izvor: Blic - Svetski sport - Ponedeljak 23.04.2012 - 08:49

Fudbaleri Fiorentine i Intera podelili su bodove (0:0) u 33. kolu Serije A a tragičar meča bio je Adem Ljajić koji je promašio penal za domaću ekipu u 69. minutu. Milan je odigrao samo 1:1 sa Bolonjom na San Siru i poklonio Juventusu priliku da dođe do tr

Juventus je na krilima Milanovog remija dočekao Romu i vrlo brzo su se igrači “stare dame” pobrinuli da se gosti osete neprijatno u Torinu. Mnogo toga je bilo rešeno već u osmom minutu kada je na semaforu osvanulo 2:0, da bi posle nešto manje od pola sata igre domaći navijači već počeli da slave pobedu kojom je trasiran put ka tituli.

Bjankoneri još nisu osetili gorčinu poraza u Seriji A i prete da im u koloni izgubljenih utakmica ostane nula do kraja sezone. Mirko Vučinić je bio veoma raspoložen za igru, pa je u četvrtom minutu proigrao De Celjea na levoj strani, on pronašao Artura Vidala, a čileanski vezista oštrim udarcem matirao Stekelenburga po prvi put.


Isti igrač je posle samo četiri minuta udvostručio prednost i najavio krah Rome, koji je potvrđen u 29. minutu. Opet je crnogorski reprezentativac bio pokretač akcije, Markizio je izbio sam ispred Stekelnburga i holandski golman ga je srušio uz minimalan kontakt, a utisak je da je vezista Juvea samo čekao da padne.

Za sudiju Maura Beregoncija nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku i put u svlačionicu čuvaru mreže “vučice“, kojoj je ostalo da igra sat vremena sa igračem manje.


Luis Enrike je izveo Borinija i poslao na gol Kurćija, koji se bacio u desnu stranu i pročitao nameru Pirla sa penala, ali se lopta odbila pravu na nogu bivšem igraču Milana, pa je na semaforu zasijalo 3:0, za veliku radost na Juventusovoj areni.


Bilo je jasno da je pred Romom nemoguća misija, čiju je totalnu kapitulaciju potpisao Markizio odličnim udarcem posle nove asistencije Mirka Vučinića u 53. minutu.

U drugom poluvremenu momci Antonija Kontea su smanjili gas, igrali za navijače sa kojima su proslavili bitan trijumf u trci za “Skudeto“, dok se Roma lagano oprašta od mesta koja vode u Ligu šampiona.

Inter se nadao da bi eventualnom pobedom u Firenci uhvatio voz za mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali je motiv opstanka bio jači u redovima Fiorentine.

Prvih 25 minuta proteklo je u inicijativi "neroazura" koji su preko Forlana i Zaratea pretili Borucu, a onda je uzvratio i domaćin preko Ćerčija, čiji je šut iz izgledne pozicije završio daleko pored gola.


Prave prilike su izostale i u nastavku susreta, ali je sve to promenio Ljajić kada je proigrao Lazarija, a Žulio Cezar srušio fudbalera Fiorentine u šesnaestercu u 69. minutu. Ljajić je odlučio i da preuzme odgovornost sa bele tačke, međutim, brazilski golman je ukrotio njegov udarac i sproveo ga sa druge strane stative.


Mladi fudbaler Srbije nedugo zatim je i izašao iz igre, a dobru priliku za pogodak imao je Matija Nastasić u 77. minutu kada je iz poluvoleja šutirao pored gola.

Dejan Stanković nije ulazio u igru u gostujućoj ekipi.


Milan je imao veliku priliku da preuzme čelnu poziciju u prvenstvu od Juventusa ali se neshvatljivo spotakao protiv danas odlične Bolonje.


Šta se dogodilo roso-nerima da su sebe doveli u poziciju da sa deset igrača jure minus od jednog gola samo oni znaju, ali da nije bilo Zlatana Ibrahimovića koji je u 90. izjednačio, sevale bi kritike i verovatno kazne za slabu predstavu.


Milan je od 82. minuta igrao bez isključenog Bonere i interesantno je da su tek od tog trenutka ličili na ekipu koja pretenduje na osvajanje titule.


Lacio je po ko zna koji put izludeo igrače po evropskim kladionicama pošto je imao prednost protiv Lećea do doslovno poslednjih sekunda a onda je Bojinov šokirao "nebeskoplave" za 1:1. Za goste je ceo meč igrao Nenad Tomović.


Ćezena i Palermo odigrali su nerešeno 2:2, dok je meč Đenove i Sijene prekinut u 57. minutu kod rezultata 4:0 za goste zbog divljanja navijača domaćih, nezadovoljnih trenutnom situacijom na tabeli Serije A.


Posle polučasovnog prekida susret je nastavljen, a domaći su samo uspeli da ublaže poraz, i to autogolom Del Grosa pred sam kraj. Gol gostiju je uspešno čuvao Željko Brkić, dok u redovima Đenove nije bilo Boška Jankovića, koji je tako propustio neprijatne scene na terenu.



Serija A, 33. kolo:

Fiorentina - Inter 0:0

Milan - Bolonja 1:1
(Ibrahimović 90 - Ramirez 26)


Ćezena - Palermo 2:2
(Santana 26, Renelja 29 - Bertolo 20, Silvestre 45)


Đenova - Sijena 1:4
(Del Groso 79 a.g. - Brienca 17, 37, Destro 19, Đorđi 49)


Lacio - Leće 1:1
(Matuzalem 82 - Bojinov 90)


Juventus - Roma 4:0

(Vidal 4,8, Pirlo 29, Markizio 53)

Subota:

Kjevo - Udineze 0:0

Parma - Kaljari 3:0

Katanija - Atalanta 2:0

Napoli - Novara 2:0


 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: