Nazad

Kakav meč! Englezi slave, Šveđani se pakuju

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 16.06.2012 - 11:43

Engleska pobedila Švedsku u fantastičnoj utakmici punoj šansi, golova i preokreta - 3:2 (1:0).

Engleska je srušila Švedsku, konačno!

Bilo je potrebno da ove dve selekcije odigraju osam utakmica na velikim takmičenjima da bi "gordi Albion" pobedio Skandinavce.

Engleska - Švedska, u najboljoj utakmici dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva - 3:2 (1:0). Ostrvljani su se posle drugog kola, na vrhu tabele Grupe D, izjednačili sa Francuskom (po četiri boda). Šveđani su bez osvojenog boda i nakon poslednjeg kola se pakuju i vraćaju kući.

Meč u Kijevu će se dugo pamtiti. Od ne toliko zanimljivog prvog poluvremena - do neverovatnih drugih 45 minuta. Duel pun preokreta, golova, šansi...

Tim Roja Hodžsona vodio je na poluvremenu meča na Olimpijskom stadionu golom Endija Kerola, a onda je u nastavku usledio vatromet šansi i golova. Šveđani su zahvaljujući Olafu Melbergu napravili preokret u uvodu drugog poluvremena, ali su zatim isto učinili i Englezi golovima Tija Volkota i Danija Velbeka.

Reprezentacija "tri krune" dugo će žaliti zbog prilika koje nisu iskoristili Kim Kalstrom i Zlatan Ibrahimović u 75. i 76. minutu, kada su Švedi opet mogli do vođstva. Kod Ibrine šanse sjajno je intervenisao Hart. Propuštenih prilika, i to onih iz kategorije stopostotnih, bilo je i na drugoj strani.

Džon Teri iz idealne pozicije nije uspeo da savlada Andreasa Isaksona, a golman Švedske izašao je kao pobednik i u poslednjim trenucima meča, kada je odbranio udarac Stivenu Džerardu.

23. minut - fantastičan centaršut Stivena Džerarda sa 40 metara, skok i trzaj glavom Endija Kerola između nepomičnih posmatrača Olafa Melberga i Andreasa Grankvista doneli su Engleskoj vođstvo - 1:0.

49. minut - Zlatan Ibrahimović izveo je slobodan udarac i pogodio "živi zid", lopta mu se vratila, on je opet "opalio" i "pogodio" saigrača Olafa Melberga samog pred golmanom Džoom Hartom, koji je zakačio šut švedskog defanzivca. Međutim, lopta je nastavila put ka gol-liniji odakle je Glen Džonson pokušao da je izbaci, ali je u stvari ubacio u gol - 1:1.

59. minut - prekid je sa leve strane izveo Sebastijan Larson, Melberg je na petercu usamljen skočio i glavom poslao loptu u mrežu - 1:2.

64. minut - posle kornera Jonas Olson je izbacio loptu iz svog kaznenog prostora, ali samo do Tija Volkota. Fudbaler Arsenala, koji je tri minuta ranije ušao u igru, šutirao je, lopta je usput zakačila Sebastijana Larsona i prevarila Isaksona - 2:2.

78. minut - Volkot je lako prošao po desnoj strani i centrirao, a Velbek "na prvoj stativi" iz okreta, petom, ubacio loptu u mrežu - 3:2.

ŠVEDSKA: Isakson - M. Olson, J. Olson, Melberg, Grankvist (od 66. Lustig) - Elm (od 81. Vilhelmson), Kalstrom, Svenson, Larson - Ibrahimović - Elmander (od 80. Rozenberg).

ENGLESKA: Hart - E. Kol, Leskot, Teri, Džonson - Jang, Parker, Džerard, Milner (od 61. Volkot) - Velbek (od 90. Okslejd Čembrlen), Kerol.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: