Nazad

"King" pije, jede i odmara se - igraće!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 21.06.2012 - 11:39

Lebron Džejms neće propustiti priliku da učestvuje u utakmici u kojoj će Majami Hit igrati za drugu, a on za prvu titulu prvaka NBA lige.

 Iako je odavno na rezervi snage, a lampica se upalila u drugom poluvremenu četvrte utakmice finalne serije plej-ofa, "King" Džejms trebalo bi da bude u postavi Hita u noći između četvrtka i petka, kada će Majami imati prvu meč loptu u seriji, a poslednju u svojoj dvorani pre mogućeg povratka u Oklahoma Siti na šesti ili sedmi meč serije.

To Džejms ne želi, pa će uraditi sve da se od jakih grčeva u donjim ekstremitetima oporavi do pete utakmice.

Najbolji košarkaš Hita u nekoliko navrata jedva se kretao terenom u noći između ponedeljka i utorka, kada je Majami dobio i treću uzastopnu utakmicu (104:98) i poveo rezultatom 3:1 u finalu NBA lige protiv Oklahoma Siti Tandera.

"Osećam se mnogo bolje nego prethodne noći, tu nema sumnje. I dalje sam pomalo malaksao, jer su mi mišići prenapregnuti i veoma tanki... Trebalo bi da budem dobro", rekao je Džejms dan posle utakmice.

Slične, ali ne toliko očigledne probleme, Džejms je imao pre dve godine tokom plej-ofa igrajući za Klivlend Kavalirse. Nada se da će mu tretmani kojima je podvrgnut vratiti svežinu za peti meč. Američka mreža ESPN navodi da je "King" osećao grčeve i tokom regularne sezone, u meču sa Tanderom.

U SAD se vodi polemika da li je to zbog njegovog beskompromisnog stila igre na obe strane terena ili zbog minuta koje provodi na parketu skoro svake druge večeri. Bilo kako bilo, Džejms unosi enormne količine tečnosti trenutno i jedne specijalnu hranu kako bi razbio upale mišića do pete utakmice.

U finalnoj seriji sa Tanderom, Džejms je igrao 46, 42, 44 i 44 minuta!? Pre toga, u sedam mečeva sa Boston Seltiksima tokom finala Istoka, bilo je još gore po njega: igrao je 44, 48, 43, 48, 45, 45 i 48 minuta! Dakle, u tri od sedam mečeva serije nije ni odlazio na klupu, a na njoj je u najboljem slučaju proveo pet minuta, tokom treće utakmice sa Seltiksima.

I protiv Indijana Pejsersa u polufinalu Istoka igrao je enormno mnogo: 43, 43, 40, 44, 38, 45, dok je najviše "sedeo" u seriji sa Njujork Niksima: 32, 41, 36, 41 i 40 minuta u igri.

I ne samo to. Zbog "lokauta", ova sezona otišla je duboko u jun mesec i "Amerikan Erlajns Arena" na Floridi, uprkos najsavremenijim uređajima, nije mogla da ohladi vazduh u dvorani tokom četvrte utakmice, jer je napolju bio "pakao". Sve to, minuti u igri, stil igre i enorman gubitak tečnosti kroz znoj, doveli su do problema.

"Bićemo više proaktivni sada kada znamo kakvi nas uslovi za igru očekuju. Mi smo odavde, s Floride i nadam se da ćemo uspeti to da iskoristimo kao prednost", rekao je trener Majamija Erik Spolstra, koji nije govorio u kojoj meri će upotrebljavati Džejmsa tokom utakmice.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: