Nazad

KK: Poraz Reala, Mesi brojao do 88

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 13.12.2012 - 09:50

Fudbaleri Real Madrida izgubili su sa 2:1 od Selte u Vigu u prvom meču osmine finala španskog Kupa Kralja.

ilustracija

Dan su obeležila i nova dva gola Lea Mesija za pobedu Barselone nad Kordobom na strani 2:0, a Sevilja je na Balearskim ostrvima deklasirala Maljorku sa 5:0. Atletiko je na svom terenu savladao Hetafe sa 3:0, dok je u zaostalom meču šesnaestine finala Eibar eliminisao Atletik Bilbao zbog većeg broja golova u gostima.

Leo Mesi je u nedelju protiv Betisa oborio rekord po broju golova u kalendarskoj godini, ali nastavlja da trese mreže nesmanjenim intenzitetom – njegovi pogoci u 11. i 74. minutu omogućili su Barsi prilično miran revanš. Mesi je sada na brojci od 88 golova u 2012. godini.


Iznenađenje dana viđeno je u Vigu, gde je Kristijano Ronaldo spasao Real veoma teškog posla u revanšu. Selta je vodila sa 2:0 golovima Bermeha u 56. i Bustosa u 78. minutu, ali je Ronaldo na tri minuta pre kraja postigao vredan gol za ’kraljevski klub’.

Sevilja je odigrala savršen meč na Balearima, a strelci u pobedi od 5:0 nad Maljorkom bili su Negredo dva puta, a zatim i Metel, Botija i Luna.

Kup Kralja, osmina finala, prve utakmice:
utorak:
Osasuna – Valensija 0:2
sreda:
Kordoba – Barselona 0:2
Maljorka – Sevilja 0:5
Atletiko Madrid – Hetafe
Selta – Real Madrid
četvrtak:
Levante – Saragosa
Las Palmas – Betis
19. decembra:
Eibar – Malaga

Revanš meč šesnaestine finala:
Atletik Bilbao – Eibar 1:1, prvi meč 0:0, dalje ide Eibar

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: