Nazad

KK: Real i Sevilja u polufinalu

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 24.01.2013 - 10:46

Fudbaleri Reala i Sevilja plasirali su se u polufinale Kupa kralja, pošto su u revanš mečevima igrali 1:1 sa Valensijom, odnosno pobedili Saragosu sa 4:0.

KK: Real i Sevilja u polufinalu

’Kraljevski klub’ je u prvom duelu, odigranom u Madridu, slavio sa 2:0, a iako su mnogi mislili da će imati lak posao u revanšu, na kraju je mogao da se desi i preokret.

Trener Madriđana Žoze Murinjo već u 17. minutu zbog povrede je izveo iz igre Ikera Kasiljasa i uveo Antonija Adana, ali to nije mnogo uticalo na Real, koji je u 44. minutu poveo preko Benzeme.

Ipak, u nastavku, već u 52. minutu Tino je izjednačio i to samo minut pošto je Koentrao dobio svoj drugi žuti karton. ’Kraljevski klub’ ostao je sa desetoricom igrača na terenu, ali domaćini to nisu iskoristili, kao ni isključenje Anhela di Marije u 88. minutu, pa je Real prošao u polufinale.

Sevilja i Saragosa su u prvom susretu igrale bez golova, ali je Sevilja gotovo rutinski u revanšu prošla dalje. Negredo je doveo domaćina u vođstvo u 36. minutu, dok je prednost duplirao Rakitić u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Negredo je sa penala povisio na 3:0 u 67. minutu, dok je Manu postavio konačan rezultat u 90.

Bivši fudbaler Vojvodine Miroslav Stevanović igrao je od 76. minuta umesto Rejesa.

Ostali revanš mečevi četvrtfinala Kupa kralja igraju se u četvrtak, Betis dočekuje Atletiko, a Malaga Barselonu. Atletiko je u prvom meču slavio sa 2:0, dok su Barselona i Malaga igrale 2:2.

Polufinalni mečevi igraju se oko 30. januara i 27. februara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: