Nazad

KOMJUNITI ŠILD: Bane pogurao Siti do trofeja

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 12.08.2012 - 20:24

Srpski defanzivac direktnim crvenim kartonom oslabio odbranu Čelsija i omogućio Mančester sitiju da zaostatak na poluvremenu (0:1) pretvori u pobedu - 3:2. Kolarov asistent.

 Nova sezona Premijer lige počeće kako je i završena - slavljem Mančester sitija.


Osvežena, ne i pojačana ekipa Roberta Manćinija osvojila je četvrti put u istoriji prestižni pehar Komjuniti šilda, dobrom igrom na početku drugog poluvremena.

Pomogao joj je i naš internacionalan Branislav Ivanović krajem prvog poluvremena. Grubo je uklizao u noge Aleksandra Kolarova, čime je zaradio direktan crveni karton.

STRELCI: 1:0 (40') Tores , 1:1 (53') Ture, 1:2 (59') Tevez, 1:3 (65') Nasri, 2:3 (79') Bertran 

ČELSI: Čeh - Kol, Teri, Luiž, Ivanović - Obi Mikel, Lampard - Azar (od 71' Bertran), Mata (od 75' Staridž), Ramireš - Tores

SITI: Pantilimon - Savić (od 46' Kliši), Kompani, Zabaleta - Milner, De Jong, Ture, Kolarov - Nasri (od 77' David Silva) - Tevez, Aguero.

 

(foto: Beta/AP)

"Ne mislim da smo favoriti da odbranimo titulu. Trenutno smo najbliži osvajanju drugog, trećeg ili čak četvrtog mesta", rekao je Roberto Manćini uoči okršaja sa Čelsijem, svesno provocirajući igrače da u nedelju u Birmingemu pruže svoj maksimum.

Dovoljno ih je iziritirao da ga demantuju pobedom.

Golovima Jaja Turea, Karlosa Teveza i Samira Nasrija osvojili su prvi trofej sezone i nagovestili dobru formu već u avgustu.

Jednostavno rečeno - šta su prošle godine propustili ove su ostvarili. Lani ih je u meču za trofej savladao Junajted, ove Čelsiju nisu dopustili da im odmakne na poluvremenu (vodio 1:0).

Iako nisu počeli kako su hteli i iako je Fernando Tores golom (na asistenciju Ramireša) na otvaranju takmičarske godine najavio da će ove jeseni biti "onaj stari", evropski šampion nije bio u stanju da se početkom drugog poluvremena odupre boljem Sitiju.

Manćinijevi izabranici istrčali su posle pauze na teren Vila parka i za dvadeset minuta postigli tri gola. Redom su pogađali Jaja Ture, Karlos Tevez (sa 20 metara) i Samir Nasri, sjajnim volej udarcem na asistenciju Aleksandra Kolarova.

Treći gol je "pao" u 65. min i londonska ekipa, nominalno domaća, nije uspela da se oporavi od šoka, iako je Rajan Bertran desetak minuta pre kraja pogodio za 2:3.

U timu Roberta Di Matea prvi put je na zvaničnoj utakmici nastupio i Eden Azar, dok ime nemačkog reprezentativca srpskog porekla Marka Marina nije bilo u protokolu zbog povrede.

Iako su i "građani" u nedelju dobili prvo pojačanje ovog leta - Džeka Rodvela, bivši fudbaler Evertona takođe nije nastupio.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: