Nazad

KOPA LIBERTADORES: Korintijans prvi put

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 05.07.2012 - 14:59

Brazilski klub u revanšu savladao Boku Juniors i prvi put u istoriji osvojio titulu šampiona Južne Amerike.

Korintijans je uspeo da osvoji jedan od najvažnijih trofeja - Kopa Libertadores. Oni su u revanš meču u Sao Paulu savladali Boku Juniors sa 2:0. Dvostruki strelac bio je Emerson u 54. i 72. minutu meča.

Korintijans je tako uspeo da materijazuje terensku nadmoć, budući da su i u prvom poluvremenu, ali i na početku drugog, imali veliki broj prilika za pogodak.

Brazilcima je posao donekle bio olakšan zbog toga što je prvi golman rivala Agustin Orion napustio teren u 34. minutu zbog povrede, pa je njegovo mesto zauzeo rezervni čuvar mreže Sebastijan Sosa.U prvom meču, odigranom nedelju dana ranije na čuvenoj "Bombonjeri" u Buenos Airesu, bilo je 1:1.

Korintijans je osvajanjem Kopa Libertadores izborio i plasman na Svetsko klupsko prvenstvo, koje će se u decembru održati u Japanu.

Boka Juniors propustila je priliku da sedmi put u istoriji postane kontinentalni klupski šampion i tako se izjednači sa najuspešnijim timom svih vremena, argentinskim Independienteom.

Boka je bila šampion 1977, 1978, 2000, 2001, 2003. i 2007. godine. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: